Sport

BREAKING NEWS! Eugen Neagoe este noul antrenor al echipei „U” Cluj

Eugen Neagoe este începând de joi, 25 august, noul antrenor al Universității Cluj. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani va debuta pe banca echipei la duelul din etapa a șaptea a Superligii cu FC Voluntari.

Eugen Neagoe este începând de joi, 25 august, noul antrenor al Universității Cluj/ Foto: Facebook - FC Universitatea CLuj Eugen Neagoe este începând de joi, 25 august, noul antrenor al Universității Cluj/ Foto: Facebook - FC Universitatea CLuj

 

 


Până în prezent, Eugen Neagoe a mai antrenat formațiile Aris Limassol, Nea Salamis, Politehnica Iași, Sepsi OSK, Dinamo București, FC Hermannstadt și Astra Giurgiu.

 


Născut în județul Dolj la Orodel, Eugen Neagoe a făcut primii pași în fotbal la Universitatea Craiova, unde a cunoscut și cele mai mari succese din cariera de fotbalist, câștigând campionatul în sezonul 1990/1991 și Cupa României în edițiile 1990/1991 și 1992/1993.

 


A mai evoluat la Electroputere Craiova, Vasas (Ungaria), Ferencvaros (Ungaria), Alki Larnaca (Cipru), Omonia Nicosia (Cipru), Veria (Grecia), după care a revenit în România la Dinamo București. Alături de Ferencvaros, Eugen Neagoe a reușit să câștige titlul și cupa în Ungaria în sezonul 1994/1995.

Eugen Neagoe și-a început cariera de antrenor ca secund al lui Victor Pițurcă, alături de care a lucrat la Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, ASIL Lysi (Cipru), Steaua București, dar și la echipa națională a României în perioada 2011 – 2014.


Primul club la care a ocupat funcția de antrenor principal a fost Aris Limassol (Cipru). După ce a antrenat formația Nea Salamis (Cipru), Eugen Neagoe a revenit în România pe banca tehnică a Politehnicii Iași, unde s-a clasat pe primul loc din play-out-ul din Liga 1 în sezonul 2016/2017.

Au urmat doi ani la cârma celor de la Sepsi OSK. Alături de covăsneni a încheiat sezonul 2017/2018 pe locul nouă, iar în următorul sezon a reușit să ajungă alături de Sepsi în play-off-ul primei ligi.


A urmat un nou capitol, la Dinamo București, iar în octombrie 2019 a preluat banca tehnică a celor de la FC Hermannstadt. Ultima echipă la care a activat Eugen Neagoe a fost Astra Giurgiu, în sezonul 2020/2021. Din staff-ul lui Eugen Neagoe vor face parte Fadi Haddad (antrenor secund), Cristian Sandu (preparator fizic) și Florentin Rădulescu (antrenor cu portarii).

 

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Erik Lincar a plecat de la Universitatea Cluj. Șefii clubului: „Îi dorim mult succes în carieră”

Reacția lui Erik Lincar după eșecul cu Sepsi OSK: „Poate e nevoie de o schimbare”

Boc, mesaj pentru Universitatea Cluj. „Trebuie să vedem că ardeți pentru U, ardeți pentru joc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter