Sport

Dan Petrescu, despre meciul CFR Cluj - NK Maribor: „Va fi echilibrat și cred că se va decide cu o execuţie”

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, crede că meciul cu NK Maribor de joi seara se va decide cu o greșeală sau o execuție.

Dan Petrescu crede că meciul cu NK Maribor de joi seara se va decide cu o greșeală sau o execuție. / Foto: Dan Petrescu Dan Petrescu crede că meciul cu NK Maribor de joi seara se va decide cu o greșeală sau o execuție. / Foto: Dan Petrescu

 

 


Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că meciul cu NK Maribor, de joi seara, din manşa secundă a play-off-ului Europa Conference League la fotbal, va fi decis de o execuţie sau de o greşeală.

 


„Cum s-a văzut şi ieri în Champions League, şi cu Steaua Roşie, şi cu Qarabag, două greşeli mari au făcut să fie eliminate. Cred că jocul va aştepta greşeala, cine va greşi va ieşi din competiţie (...) Au un 'unsprezece' de bază foarte bun şi mâine va fi un meci foarte echilibrat şi cred că se va decide cu o execuţie”, a spus Petrescu.

Petrescu consideră că cel mai important meci pentru echipa din Gruia este cel cu Maribor:


„Este un meci din play-off, ambele echipe vor să ajungă în grupe şi cred că presiunea e mare pe ambele echipe. Maribor e campioana Sloveniei, orice echipă campioană are mentalitate de învingătoare. Ei trec printr-o perioadă mai slabă, dar de când a venit noul antrenor nu au pierdut, au făcut două egaluri, după două meciuri bune şi e clar că noul antrenor a adus o organizare mai bună, un joc mai bun pe apărare şi pe faze fixe. Din ce am văzut eu la ultimul joc par mult mai pragmatici, mai bine organizaţi şi e clar că şi pentru ei e foarte important acest meci. Au 15 jucători care au jucat sau joacă pe la echipe naţionale, de juniori, tineret sau seniori, ale Sloveniei sau Croaţiei. Fotbalul din Slovenia este foarte avansat, ştim şi noi ce jucători sunt în Europa din Slovenia, va fi un meci de care pe care”, a subliniat tehnicianul.

Probleme la CFR Cluj la începutul sezonului

Petrescu nu se va putea baza pe atacantul croat Gabriel Debeljuh, accidentat pentru mai mult timp, dar speră să îl poată folosi pe Bismark Boateng, care a ieşit accidentat în meciul tur.


„Are o ruptură (musculară) de 7-8 milimetri, 10 milimetri, a fost în Serbia, s-a recuperat, vedem azi dacă va trece testul. Eu sper să fie sută la sută, dar nu mă pricep la chestiile medicale. În rest sunt mici accidentări, dar nimic grav”, a menţionat Dan Petrescu.

Antrenorul campioanei a amintit şi alte probleme de lot cu care s-a confruntat în acest debut de sezon: „Pe plan ofensiv am avut mari probleme din cauza accidentărilor, Buş, Birligea, Mistrati n-au fost practic până acum. Au mai prins câte un meci amical, au prins nişte antrenamente, să vedem dacă mâine îi folosim. Malele e în urmă cu pregătirea şi sunt jucători care pot să joace doar pe final. Ne vom baza în mare pe echipa care a jucat la Maribor, să vedem dacă Boateng îşi revine şi va putea fi folosit, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi (...) Va fi un meci foarte, foarte greu, cu intensitate şi cu presiune pe ambele echipe. Nicio echipă nu e perfectă în ziua de azi, sper să fim noi ăia mai norocoşi mâine”, a concluzionat Petrescu.


CFR Cluj o va întâlni pe NK Maribor, joi seara, de la ora 20:00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a play-off-ului Europa Conference League.

În prima manşă, din Slovenia, scorul a fost 0-0.

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali, dezlănțuit: „Nu mă tem de CFR Cluj, o să bat la ei ca la varză”

OFICIAL. Erik Lincar a plecat de la Universitatea Cluj. Șefii clubului: „Îi dorim mult succes în carieră”

abonare newsletter