Sport

„U” și Sepsi la primul duel direct. „Șepcile roșii” se întorc pe Cluj Arena în Liga 1 după 7 ani!

Fluierul de start al partidei cu Sepsi va fi dat pe Cluj Arena, luni, 22 august, la ora 17.00.

 

Partida de luni va consemna revenirea Universității „acasă”, acesta fiind primul meci la nivel de primă ligă găzduit de Cluj Arena după o pauză de șapte ani. După două partide pe teren propriu jucate la Mediaș, „studenții” vor avea de partea lor suporterii, un factor important, care s-a dovedit vital și în lupta pentru promovare de sezonul trecut.


De partea cealaltă, Sepsi a început acest sezon cu un triumf în Supercupa României împotriva celor de la CFR Cluj. Formația antrenată de Cristiano Bergodi a început parcursul din Superligă cu un egal la CS Universitatea Craiova (2-2), după care a obținut o victorie cu 4-0 acasă cu FC Argeș, aceasta fiind și singura victorie obținută până acum în campionat. În următoarele meciuri jucate în Superligă, Sepsi a remizat de trei ori (1-1 cu Petrolul Ploiești; 0-0 cu UTA Arad; 0-0 cu FC Voluntari), ocupând poziția a noua în clasamentul la zi.

Echipa din Sfântu Gheorghe a jucat și în două tururi preliminarii în UEFA Conference League, unde au reușit să treacă în turul al doilea de NK Olimpija Ljubljana (3-3/4-2 după lovituri de departajare), fiind eliminați în turul al treilea de Djurgarden (2-6).


Erik Lincar și Alex Chipciu au prefațat partida de luni în cadrul unei conferințe de presă.

Erik Lincar: „Întâlnim Sepsi, o echipă bună, mie îmi place consistența din joc a celor de acolo. Dinamică bună cu minge și fără. Și ei își doresc mult mai mult, vor veni cu gândul de a câștiga la Cluj. Eu mizez pe aportul publicului, pe energia pozitivă a stadionului, pe determinarea elevilor mei de a opri șirul înfrângerilor.


Eu sunt mulțumit de jucători, sunt determinați, își doresc să câștige primul meci. Poate n-am fost și inspirați. Nu e o surpriză, totuși, să bați pe nimeni în Liga 1. Nu mă simt inferior nimănui, vreau să fim agresivi, să jucăm de la egal la egal cu toții. Nu refuzăm jocul, nu jucăm la ciupeală.

Vă dați seama, mi se pare aiurea să vorbesc de zvonuri, de demisii, de situații... Ați vrea să vorbim de demisie?! Nu este etic. Postul fiecăruia e în pericol când nu câștigă. Știți de câte ori a fost postul meu în pericol pe parcursul Ligii a doua?! Au fost 4-5 momente limită! Ne-am ridicat și-am mers mai departe


Eu mizez foarte mult pe energia grupului, pe energia pe care ne-o poate aduce acest stadion și în același timp pe ambiția și determinarea jucătorilor mei pentur a întrerupe acest șir de 3 înfrângeri. Sunt mulțumit de ei după aceste 5 etape, sunt hotărăți, motivați și dornici să câștige primul joc, dar în trecut nu am avut poate șansă, sau am fost puțin mai neinspirați.

De aceea, luni de la ora 17 îmi doresc să fim la cel mai înalt nivel fizic și mental și, din punctul meu de vedere, astăzi în România, nu e o surpriză să bați pe nimeni. Sincer, nu mă simt inferior nimănui, acest lucru am încercat să-l implementez acestei echipe de când am venit, să jucăm curajos, să fim o echipă agresivă, o echipă care își propune să joace cu toate echipele de la egal la egal și după cum bine ați văzut, și cu FCSB, și cu Craiova și cu Piteștiul, nu am fost echipa care să ne punem în linie și să jucăm la ciupeală.”, a declarat Lincar la conferința de presă.


Acesta a vorbit și de aportul publicului la primul meci din Superligă pe Cluj Arena: „Mi-am dorit foarte mult să revenim și să jucăm acasă. Mizez pe aportul suporterilor. Avem nevoie de ei acum. Sper să vină într-un număr cât mai mare, deși nu știu dacă vremea ne va ajuta. În aceste momente contează mai puțin cum va fi suprafața de joc. Importante sunt cele trei puncte. Ne dorim să ne permită să avem un joc elaborat, să ne creem situații de gol.

Alex Chipciu a prefațat partida de luni: „Va fi un meci greu, clar, mai ales că Sepsi pasează bine. Trebuie să facem totul să câștigăm cele 3 puncte. Atârnă greu și presiunea, oricum, eu nu am trăit momente fără presiune. Frustrant este că am avut niște jocuri în care deja puteam bifa o victorie, mai ales în primele trei etape. Asta e frustrant, dar așa e fotbalul.

Am fost să văd gazonul. Nu arată chiar foarte bine. Nu știu dacă e avantaj sau dezavantaj pentru noi. Sepsi încearcă să joace fotbal, poate starea terenului ne va ajuta. Nici alte echipe din Liga 1 nu au un gazon extraordinar. De aceea și calitatea fotbalului scade.

Nu am trăit momente cu șocuri de-a lungul carierei, la fotbal. Chiar dacă pare clișeu, lucrurile se vor regla, trebuie să avem încredere, vor veni și meciuri în care nu vom juca prea bine și vom învinge. Trebuie să nu intrăm în degringoladă.

Mie mi se pare că Erik Lincar e un antrenor foarte bun, am zis-o din primele zile ale mele de aici, trebuie să luăm puncte, fotbal bun am jucat. Cred că a fost un minus că n-am jucat acasă pe Cluj Arena, unde putem pune alt tip de presiune pe adversar”, a declarat Alex Chipciu.

CITEȘTE ȘI:

Alex Chipciu regretă că a jucat la CFR: „O perioadă neagră”. A semnat cu rivala U Cluj

Alex Chipciu, prima declarație în tricoul lui „U”: „Suporterii vor juca un rol important”

Dan Petrescu, după CFR Cluj - Sepsi OSK 1-2: „Ne-am bătut singuri”. Gestul care i-a bulversat pe „feroviari”

Ultimele Stiri
abonare newsletter