Sport

Fotbalist plătit cu 18.000 de euro pe lună la CFR Cluj pentru a juca în Liga 3!

Francezul Guessouma Fofana, unul dintre jucătorii care n-au mai evoluat de la revenirea lui Dan Petrescu, nu a ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru rezilierea contractului, scadent vara viitoare.

 

Acesta a preferat să fie trimis la echipa secundă, dar să-și încaseze banii până la finalul înțelegerii. Astfel, a devenit, de departe, cel mai bine plătit jucător din Liga a 3-a, 18.000 de euro pe lună, scrie gsp.ro.


Fofana este un mijlocaș central francez în vârstă de 29 de ani, care a jucat doar 7 partide la CFR Cluj, echipă cu care are contract până în iunie 2023. El nu contribuie cu nimic la prima echipă a „feroviarilor” și nici nu se află pe lista cu lotul pentru prima ligă. 

Dan Petrescu l-a eliminat pe Fofana

Guessouma Fofana a fost achiziționat de vișinii vara trecută. El a fost adus după ce-și încheiase contractul cu Guingamp, o formație din liga a doua franceză. Șumudică a fost cel care a insistat să primească un închizător mai puternic și așa a fost recrutat Fofana. 


Africanul a apucat să evolueze în patru partide din campionat, după care Petrescu l-a înlocuit pe Șumi și scoaterea lui Guessouma în afara lotului a fost una dintre primele mutări ale lui „Bursucului”. Noul tehnician îl adusese înapoi pe Culio și, ca să-i facă loc pe listă argentinianului, l-a eliminat pe Fofana.

Fofana are părinți din Mali și din Mauritania, s-a născut în Franța și, înainte să vină în Gruia, a evoluat doar la grupări din Hexagon.


Cluburile care semnează angajamente cu fotbaliști străini nu au cum să scape de achitarea integrală a sumelor din documente. Sau pot scăpa dacă jucătorii acceptă să renunțe la o parte din banii care li se cuvin. Dacă nu sunt plătiți la timp, străinii au dreptul să meargă la FIFA și să ceară toate salariile, până la sfârșitul contractelor.

Fotbaliștii români nu au aceleași drepturi, ei nu pot deschide procese direct la FIFA, trebuie să treacă întâi prin comisiile FRF. Cum litigiile durează mult în Federație, cluburile ajung mai ușor la înțelegeri cu autohtonii, conștienți că le e mai greu să ducă lupta din instanțe până la capăt.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Varga intenționează să vândă CFR Cluj? Datorii multe și suporteri puțini!

După campioana Andorrei, urmează cea a Belarusului! Cum s-ar putea califica CFR Cluj direct în play-off-ul Conference League?

Prima reacție de la CFR Cluj, după egalul rușinos din Andorra: „Vântul poate fi o explicație la acea greșeală a lui Bălgrădean”

Ultimele Stiri
abonare newsletter