Sport

Nelu Varga intenționează să vândă CFR Cluj? Datorii multe și suporteri puțini!

Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, este în tratative de mai mult timp cu câțiva investitori din străinătate, asociați de afaceri, care ar urma să preia 49% din club.

 

Conducerea clubului din Gruia a încercat să neutralizeze cu un comunicat vehement zvonul că ar urma să intre în insolvență, mai ales după o nouă tentativă ratată de a prinde grupele Champions League. Aceasta ar fi doar ultima variantă în condițiile în care gruparea ardeleană este datoare cu peste 26 de milioane de euro către finanțatorul Nelu Varga, care în acest fel ar pierde marea majoritate a banilor investiți în ultimii 7 ani.


Apropiați ai celor de la CFR susțin că, într-adevăr, Nelu Varga face tot mai greu față volumului de cheltuieli la un club de talia campioanei, chiar dacă în ultimele luni s-a reușit o reducere substanțială a fondului de salarii.

Chiar și așa, s-a intrat în a 4-a lună cu întârzierea plății contractelor către jucători, dar din urmă mai apasă și alte datorii, precum primele de victorii și bonusurile pentru cucerirea titlului în sezonul precedent. Sătul să tot cotizeze singur într-o groapă ce deocamdată pare fără fund, finanțatorul Nelu Varga s-a arătat dispus să deschidă tratativele pentru a avea parteneri în finanțarea clubului, potrivit gsp.ro.


„Neluțu Varga a început de ceva timp discuții cu importanți oameni de afaceri din străinătate. Ar fi vorba să vină și să investească sume importante lunar. Respectivii ar intenționa să cumpere chiar mai mult de jumătate din club. Dar Varga vrea să-și păstreze pachetul majoritar, măcar 51% din acțiuni. Și vrea să facă asta indiferent dacă echipa prinde sau nu grupele Conference League în acest an”, susțin respectivele surse.

Campioana CFR Cluj, medie modestă de spectatori în startul sezonului

CFR Cluj, deși a disputat două meciuri pe teren propriu în noul sezon, dintre care unul a fost derby-ul cu Rapid, e plasată spre coada clasamentului spectatorilor. 


Are o medie de numai 3.500 de spectatori, exact cât deține și U Cluj, cea care a jucat un singur joc acasă, însă nu la Cluj, ci la Mediaș. Podiumul e ocupat, exact ca și în sezonul precedent, de FCSB, CSU Craiova și Rapid.

Top 7 echipe cu cea mai mare medie:


FCSB - 17.200
CSU Craiova - 14.500
Rapid - 13.000
UTA - 9.000
Petrolul - 8.600
FCU Craiova - 4.000
Farul - 3.800

CITEȘTE ȘI:

Neluțu Varga, investiții impresionante la CFR Cluj: „În primul an a băgat 18 milioane, banii jos”

Neluțu Varga, furios după înfrângerea cu FCSB: „Îi dau afară pe toți”

Hotelul Granata, deținut de Neluțu Varga, primește de astăzi refugiați din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter