Sport

După campioana Andorrei, urmează cea a Belarusului! Cum s-ar putea califica CFR Cluj direct în play-off-ul Conference League?

CFR Cluj a trecut de Inter D'Escaldes, 4-1 la general, în turul doi preliminar din UEFA Conference League, și o va întâlni pe Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului, în runda următoare.

 

Șahtior Soligorsk a terminat pe primul loc în prima ligă din Belarus sezonul 2020-2021, cel care a determinat calificarea formației în cupele europene pentru actuala ediție.


Campionatul din Belarus se dispută pe sistemul primăvară-toamnă, adică începe martie și se sfârșește în luna noiembrie. Momentan, după 14 meciuri jucate, cu unul mai puțin față de Bate Borisov, liderul la zi al campionatului, cu 29 de puncte, formația din Soligorsk are 27 de puncte adunate.

Șahtior Soligorsk a ajuns în Conference League la fel ca gruparea lui Dan Petrescu, după ce a pierdut în primul tur preliminar al Champions League, în fața celor de la Maribor. Aceștia au beneficiat de statutul de „lucky loser" și au primit acces direct în turul 3 la Conference League, spre deosebire de CFR Cluj, care a fost nevoită să joace o dublă manșă cu Inter D'Escaldes.


Șahtior Soligorsk - CFR Cluj, în turul 3 preliminar al Conference League

Cel mai bine cotat jucător din lotul viitoarei adversare a lui CFR Cluj este atacantul Dembo Darboe, evaluat la 2.5 milioane de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt.

Tot lotul celor de la Șahtior Soligorsk este evaluat la 12.88 milioane de euro.


Alți jucători interesanți ai campioanei din Belarus sunt Egor Filipenko și Maksim Skavysh, ambii cu selecții multe la națională.

Partidele ar urma să se joace pe 4 sau 11 august, însă pot apărea modificări și se pot disputa cu o zi mai devreme față de datele menționate.


Koln cere excluderea echipelor din Belarus din cupele europene! CFR Cluj poate profita

În urmă cu o săptămână, clubul german FC Koln a anunţat că i-a scris o scrisoare preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în care îi cere excluderea cluburilor din Belarus din toate competiţiile europene, având în vedere alianţa acestei ţări cu Rusia, care a invadat Ucraina la începutul anului.

FC Koln a afirmat în scrisoarea publicată pe site-ul său că este „pur şi simplu insuficient" faptul că echipele din Belarus joacă meciurile de acasă pe terenuri neutre şi ele ar trebuie excluse din competiţii, la fel ca echipele ruse.


„FC Koln susţine liberalismul, diversitatea şi coexistarea paşnică. Deci, condamnăm cu putere apropierea dintre guvernul Belarus şi Rusia şi atitudinea acestei ţări asociată cu războiul din Ucraina”, se arată în scrisoare.

„Susţinerea masivă de către Belarus a invaziei ruse în Ucraina nu este doar împotriva valorilor şi normelor pe care le susţine FC Koln, ci este împotriva celor ale întregului sport”, informează Agerpres.

„Din acest motiv, vă cerem să urmaţi recomandarea CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) şi să nu excludeţi doar echipele din Rusia, ci şi pe cele din Belarus din toate competiţiile, cu efect imediat”, susţine documentul.

Dacă cererea va fi acceptată și echipele din Belarus ar fi excluse din cupele europene, CFR Cluj se va califica direct în play-off-ul Conference League.

CITEȘTE ȘI:

Belarus a cumpărat sisteme de apărare antiaeriană S-400 și rachete Iskander din Rusia

România, Norvegia, Belarus și Lituania se vor întrece în grupa de calificare la CE 2016

Dan Petrescu, ironizat de Anghel Iordănescu după ce CFR Cluj a remizat cu Inter D’Escaldes: „La el orice meci este extrem de dificil”

Ultimele Stiri
abonare newsletter