Sport

CFR -Rapid 1-0. Giuleștenii ratează un penalty. Petrescu: „Să se ferească toți din calea noastră”

CFR Cluj a învins-o pe Rapid, scor 1-0, în derby-ul primei runde din Liga 1. Giuleștenii au irosit un penalty dictat cu ajutorul VAR la ultima fază.

 

Dan Petrescu a transmis clar că principalul obiectiv este accederea în grupele Conference League și a acționat în consecință. Antrenorul campioanei a schimbat 8 jucătorii față de meciul cu Pyunik, în vederea disputei de joi cu Inter D'escaldes (Andorra), de joi.


Gazdele au început mai bine. Dominarea a fost confirmată în minutul 17, când Yuri a zguduit plasa din câțiva metri, după două intervenții prealabile senzaționale ale portarului Horațiu Moldovan. 

Și de-ar fi vrut să reacționeze, Mutu n-a putut. A avut un ghinion teribil și a pierdut 3 fotbaliști în primele 38 de minute. Vojtus, Belu-Iordache și Romario Moise s-au accidentat.


Giuleștenii au fost lipsiți de vlagă și în partea secundă. Nu au avut puterea să facă pressing, au dus rar mingea la marginea careului advers, așteptând un miracol la fazele fixe.

Salvarea ar fi putut veni la ultima fază a meciului. Alexandru Ioniță II a centrat, Hoban a blocat cu mâna. Colțescu a lăsat jocul să meargă, dar a fost avertizat de Ovidiu Hațegan din camera VAR. 


După zeci de secunde de analiză, „centralul” a dictat penalty. Bălgrădean a blocat execuția lui Albu, Petrescu își oferă un respiro înaintea dublei din turul II preliminar al Ligii Campionilor.

„Să se ferească toți din calea noastră! Din acest moment suntem de neoprit!”

„Antrenez de vreo 23 de ani, dar ce s-a întâmplat în ultimele 4 meciuri la CFR nu mi s-a mai întâmplat. Armenii n-au avut niciun șut 179 de minute. Când iei un gol ca ăla... Cu Sepsi a fost la fel. Acum se terminase meciul și a venit faza penalty-ului. E clar că a fost, e bine că avem VAR. Bălgrădean a scos o minge fantastică, dar din momentul ăsta s-a întors norocul. O să fim de neoprit, așa simt! Să se ferească toți din calea noastră. Nu le transmit niciodată jucătorilor să ne oprim, dar poate jucătorii nu se simt bine, poate au probleme fizice. Am schimbat toată echipa. Doar Camora și Deac joacă mereu, v-ați obișnuit cu asta. O victorie incredibilă, superbă, de moral. Toți merită felicitări!  Sunt convins că a fost bine așa. Se va întoarce norocul spre noi. De acum dăm gol la fiecare șut, iar ceilalți vor da câte trei bare”, a spus Dan Petrescu la Orange Sport.

CITEȘTE ȘI:

S-a stabilit programul primei etape a SuperLigii. CFR Cluj se va întâlni cu FC Rapid București, iar „U” Cluj va juca cu FCSB

Pyunik Erevan - CFR Cluj 0 – 0, în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Calificarea se joacă în Gruia!

CFR Cluj s-a despărțit în mod oficial de doi jucători

Ultimele Stiri
abonare newsletter