Sport

Pyunik Erevan - CFR Cluj 0 – 0, în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Calificarea se joacă în Gruia!

Campioana României a remizat cu Pyunik Erevan, scor 0 – 0, la capătul unui meci în care a dominat categoric, în prima manșă din turul I preliminar al Ligii Campionilor.

 

La capătul unui meci dominat clar, campioana României a fost nevoită să se mulțumească doar cu egalul. CFR Cluj a început mai ofensiv partida, punând presiune pă Pyunik. Mistrati a avut prima ocazie, în minutul 4. Mijlocașul ofensiv a șutat din întoarcere, de la marginea careului, dar portarul armenilor a scos de lângă bară, scrie gsp.ro.


CFR a cedat apoi inițiativa și a încercat să facă presing încă din terenul advers. Acest lucru a dat roade, iar în minutul 18, clujenii au ratat o mare ocazie după o recuperare în jumătatea adversă. Mingea a ajuns la Deac, acesta a pasat la Roger, în banda stângă, iar mijlocașul venit de la UTA a șutat năpraznic din voleu, la colțul scurt, dar Yurchenko a scos cu greu.

Campionii României au continuat atacurile și au fost din nou aproape de gol în minutul 22. După o centrare din partea dreaptă, mingea a trecut peste jucătorii din centrul careului și a jins la Mistrat, aflat însă în unghi. Mijlocașul a trimis din apropiere spre colțul lung, dar Yurchenko a scos cu piciorul. Mingea i-a revenit lui Mistrati, dar acesta a trimis pe lângă poartă. Deac a ratat ultima ocazie a primei reprize. A trimis din apropiere cu dreptul, periculos, dar mingea a fost scoasă de Dos Santos.


Debeljuh, bară din „foarfecă”

Repriza secundă a început echilibrat, cele două echipe anunlându-se reciproc, Renzo, mijlocașul lui Pyunik, a ratat prima ocazie a armenilor, în minutul 58. Acesta trimis puternic de la distanță, dar mingea a ocolit poarta lui Bălgrădean.

CFR a ratat cea mai mare ocazie a meciului în minutul 72, prin Debeljuh. Atacantul a preluat pe piept, apoi a trimis din „foarfecă”, în barar tranversală. 3 minute mai târziu, CFR a ratat o nouă ocazie uriașă, de această dată prin Deac. Mijlocașul a primit mingea în 6 metri, dar a lovit defectuos și a trimis pe lângă poarta armenilor.


CFR Cluj a continuat șarja ofensivă. De data aceasta, a fost rândul lui Jefte să rateze. Atacantul a agățat o minge centrată din dreapta, dar nu a trimis suficient de puternic încât să îl învingă pe Yurchenko, care a reținut fără mari probleme.

Manşa secundă se va juca la Cluj-Napoca în data de 13 iulie (ora 21:30).


Pyunik Erevan - CFR Cluj, echipe de start:

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Pyunik Erevan: Yurchenko - Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho - Renzo, Cociuc, Dashyan - Gonzalez, Otubanjo, Davidyan

Rezerve: Mykayelyan, Buchnev, Gajic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, Avagyan, Nenadovic, Gareginyan


Antrenor: Ieghișe Melikian

CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora - Boateng, Cvek - Deac, Mistrati, Roger - Debeljuh

Rezerve: R. Sava, Brucic, Graovac, Păun, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Bordeianu, Yuri, Braun, Muhar

Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Bastian Dankert (Germania). Asistenți: Bekim Zogaj, Jan Köbeli (ambii din Elveția)

CFR Cluj, start în preliminariile Ligii Campionilor

CFR Cluj este pregătită pentru debutul în cupele europene. Campioana României s-a descurcat excelent în meciurile amicale din aceasă vară, patru victorii din tot atâtea partide, și pornește mare favorită în dubla contra campioanei Armeniei, FC Pyunik Erevan.

„Feroviarii” au un culoar favorabil și mai departe, unde posibila adversară va fi învingătoarea dintre Dudelange (Luxemburg) și KF Tirana (Albania).

Dan Petrescu, înainte de Pyunik Erevan - CFR Cluj

„E posibil orice. Cine nu vrea şi cine nu cunoaşte fenomenul bine, spune ce vrea, dar eu sunt convins că mâine, uitându-mă la jucătorii pe care i-au luat, eu nu văd de ce să nu fie un meci echilibrat. Nici cum jucăm nu mă interesează, nici ce facem. Cel mai important este să ne calificăm, iar sută la sută calificarea se va juca la Cluj, pentru că va fi un meci echilibrat. Cel mai greu şi cel mai important e primul meci. În ultimii ani acasă cei de la Pyunik au avut rezultate foarte bune. Pe teren propriu sunt foarte buni, mai ales că au venit jucători străini. Au 9 jucători care joacă la echipa naţională a Moldovei, Venezuela, Estonia, Ucraina. Au şi brazilieni. Sunt 14 străini, e o formaţie care zic că e foarte periculoasă din ceea ce am văzut eu sezonul trecut. Din păcate nu am văzut niciun amical, nici nu ştiu dacă au jucat pentru că nu au postat nimic”, a spus Dan Petrescu.

CITEȘTE ȘI:

Intră CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor? Mâine, duel cu Pyunik Erevan

S-a stabilit programul primei etape a SuperLigii. CFR Cluj se va întâlni cu FC Rapid București, iar „U” Cluj va juca cu FCSB

CFR Cluj s-a despărțit în mod oficial de doi jucători

Ultimele Stiri
abonare newsletter