Sport

Intră CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor? Mâine, duel cu Pyunik Erevan

CFR Cluj și Pyunik Erevan se duelează în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar formația din Armenia face tot posibilul să o încurce pe campioana României.

sursa foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca sursa foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca

 

CFR Cluj are echipa aproape pregătită pentru noul sezon, pe care-l începe marți, cu Pyunik Erevan, mai lipsește doar un goalkeeper în care Dan Petrescu să aibă încredere deplină. Florin Niță, numărul unu al naționalei, e greu de convins, iar Mihai Popa, de la Voluntari, costă prea mult.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Campioana a schimbat o bună parte din lot în vara aceasta, însă formula pe care Petrescu o va folosi marți, la debutul în acest sezon al cupelor europene, nu va conține foarte multe nume noi. 

CFR va juca în deplasare cu Pyunik Erevan, de la ora 19:00, în primul tur preliminar din Champions League. Trupa lui Super-Dan trebuie să treacă de primele două faze preliminare ale UCL pentru a avea garantată prezența în grupele Conference League. 


Așa a ajuns anul trecut în grupele celei de-a treia competiții europene. Obiectivul clubului e însă calificarea în grupele Europa League, Conference nu e considerată satisfăcătoare.

Florin Niță a refuzat CFR Cluj: salariu prea mare, preț prea mare

Ca să-și completeze formația, Petrescu a mai cerut un portar. Vișiniii au negociat recent cu Florin Niță, însă goalkeeperul echipei naționale e greu de convins. El vrea să plece de la Sparta Praga, unde nu a mai apărat în ultimele șase luni, doar că e plătit în Cehia cu 700.000 de euro pe sezon și contractul său mai e valabil încă un an. 


Niță își dorește să apere în mod constant, dar nu e dispus să piardă foarte mulți bani față de suma pe care ar mai încasa-o la Praga și nici clujenii nu-și permit să-i ofere atât de mult. 

CFR l-a păstrat în continuare pe lista de achiziții și pe Mihai Popa, de la FC Voluntari. Internaționalul de tineret are 21 de ani și a fost o revelație în sezonul trecut, în care a evoluat în mod constant ca titular și a avut prestații foarte bune. 


Ilfovenii au cerut un milion de euro în schimbul tânărului portar pe care-l dețin în coproprietate cu Astra. Clujul nu e de acord să plătească atât și e dispus să aștepte până în ianuarie, când goalkeeperul va intra în ultimele șase luni din contract și vișiniii vor avea dreptul să negocieze direct cu el.

Conform surselor ProSport, CFR Cluj și Silviu Lung Jr. au ajuns la un acord, iar goalkeeperul care a jucat ultima dată pentru Kayserispor va semna în proporție de 95% cu gruparea antrenată de Dan Petrescu.


Silviu Lung Jr. este liber de contract de pe 1 iulie 2022, după ce s-a despărțit de Kayserispor, echipă la care a jucat în perioada iulie 2017 – iulie 2022. Goalkeeperul în vârstă de 33 de ani a mai jucat pe parcursul carierei pentru Astra Giurgiu și FC U Craiova.

Nu este prima dată când Silviu Lung Jr. se află pe lista de transferuri a celor de la CFR Cluj. În vara anului 2011, campioana României a anunțat că vrea să-l aducă în Gruia pe goalkeeperul crescut de FC U Craiova.

Puțini titulari noi la CFR Cluj 

Până când va fi adus un portar nou, Bălgrădean pare să fi redevenit numărul unu. Hindrich a fost împrumutat la Kisvarda, în Ungaria, iar croatul Letica a pierdut prima parte a pregătirii din cauza unei accidentări. 

Dintre nou-veniți, Kolinger și Mistrati au evoluat din start în ultimul amical din Austria, 2-0 cu Hajduk Split, în care Petrescu a testat formula pentru deplasarea din Armenia. Kolinger, un stoper croat în vârstă de 28 de ani, a venit de la Vejle sub formă de împrumut. 

Mistrati e mijlocaș ofensiv și a fost adus de la Randers, adversara CFR-ului în grupele Conference League în sezonul trecut. 

Dan Petrescu a testat în amicale două sisteme, 4-3-3 și 4-2-3-1. Prezența pe teren a italo-danezului Vito Mistrati ar impune utilizarea celei de-a doua tactici, pentru ca el să poată fi folosit în spatele unui atacant.

Cum ar putea arăta echipa marți, în Armenia: Bălgrădean - Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora - Boateng, Cvek - Deac, Mistrati, Petrila – Debeljuh

Pyunik Erevan i-a pus gând rău campioanei României

Pyunik Erevan a transferat 9 jucători înaintea duelului cu CFR Cluj din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

Astfel, oficialii echipei din Armenia au transferat cu două zile înainte de prima manșă din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor nu mai puțin de nouă jucători.

În aceste condiții, rivala campioanei României din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor a ajuns să aibă stranieri din 13 țări și o concurează pe CFR Cluj, echipă care are 17 stranieri în lot.

Nou-veniții la Pyunik Erevan sunt din Ucraina (Sergey Vakulenko), Rusia (Mikhail Kovalenko), Serbia (Boris Varga și Nemanja Mladenovic), Brazilia (Andre Mensalao), Bosnia (Luka Djuricic) și Macedonia de Nord (Marjan Radeski). Acestora se adaugă autohtonii Artur Avagyan și Davit Davidyan.

Dan Petrescu, antrenor CFR

Sunt mulțumit de achizițiile făcute, oamenii din conducere au făcut eforturi și au reușit să-mi aducă majoritatea jucătorilor pe care i-am cerut. Nu pot să vă spun un nume pe care l-aș mai vrea, dar mă știți bine, dacă șefii îmi vor aduce spre finalul campaniei de transferări și cireașa de pe tort n-o să mă supăr

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj nu va intra în insolvență după eliminarea din Conference League: „Era un venit bun și pentru jucători”

CFR Cluj a ratat calificarea în fazele eliminatorii din Conference League după o nouă înfrângere

Situație complicată la CFR Cluj. Echipa din Gruia a renunțat la un titular din cauza problemelor medicale

Ultimele Stiri
abonare newsletter