Social

27 mai, ultima zi în care te poți autorecenza și poți primi o zi liberă plătită! Boc: „65% dintre clujeni s-au autorecenzat”

Vineri, 27 mai, este ultima zi în care românii se pot autorecenza și în care pot să primească o zi liberă de la locul de muncă. În Cluj-Napoca, 65% dintre locuitori s-au autorecenzat.

27 mai, ultima zi în care te poți autorecenza / Foto:Facebook - Municipiul Cluj-Napoca 27 mai, ultima zi în care te poți autorecenza / Foto:Facebook - Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Inițial, autorecenzarea trebuia să se facă în perioada 14 martie - 15 mai 2022, dar termenul s-a prelungit până în data de 27 mai.

 


Prelungirea perioadei de autorecenzarea pentru Recensământul Populației și Locuințelor a fost făcută ca urmare a interesului crescut manifestat de populaţie, dar şi pentru diminuarea costurilor.

65% dintre clujeni s-au autorecenzat

În Cluj-Napoca, 65% dintre clujeni s-au autorecenzat până în momentul de față, a anunțat primarul Emil Boc, într-o emisiune radio:


„Îi felicit pe clujeni. Iată, 65% dintre clujeni s-au autorecenzat până acum. Azi e ultima zi. Mai fac un apel la cei care încă nu s-au recenzat. Fie să o facă singuri (pe telefon sau pe calculator), fie să meargă la centrele noastre unde se fac recenzări asistate. Adică vii cu datele și te ajută colegii mei. Le cunoașteți aceste centre din oraș.

Faptul că sunt 65% dintre clujeni recenzați e un lucru bun care arată un nivel bun de inovare și mai ales de digitalizare la nivel de masă, nu se rezumă la dimensiunea strict de IT. Iată că are o componentă largă. Aștept să vedem mâine statisticile și mă aștept ca orașul nostru să fie printre primele pe țară, dacă nu chiar primul în materie de recenzare. Le mulțumesc clujenilor. Să o facă în continuare și astăzi și mai pot să primească o zi liberă de la serviciu, că așa se zice - dacă te autorecenzezi te salvezi să mai mergi la muncă o zi și eviți contactul cu recenzorul, pentru că cei care nu se recenzează singuri vor trebui să îi primească acasă pe recenzorii fizic, persoane în carne și oase care vor veni să facă recenzarea”, a spus Emil Boc.


Zi liberă de la locul de muncă

În curând ne vom „trezi” cu recenzorii la ușă pentru a ne pune câteva întrebări, dacă nu dorim să ne introducem singuri în sistemul online.

Dacă vrem, însă, să ne autorecenzăm online vom putea beneficia de o zi liberă, 100% plătită, de la locul de muncă, oferită de stat.


Așadar, persoanele angajate care se autorecenzează completând chestionarul online beneficiază de zi liberă de la locul de muncă, conform Ordonanței de Urgență 19 din 4 februarie 2020.

De asemenea, autorecenzarea mai are și alte beneficii:

  • se poate realiza de oriunde, la orice oră și pentru toată familia
  • evitarea contactului cu un recenzor
  • furnizarea de date corecte, complete și sincere fără presiune exterioară
  • gestionarea timpului liber conform preferințelor

8 centre pentru autorecenzare asistată în municipiu

Primăria Cluj-Napoca a stabilit opt centre, pe raza municipiului, pentru autorecenzarea asistată, după cum urmează:

  • BT Arena- aleea Stadionului fn;
  • Clubul Pensionarilor Grigorescu - str. G-ral Eremia Grigorescu nr.132;
  • Clubul Pensionarilor din incinta cinematografului Dacia - str. Bucegi nr.11/A;
  • Clubul Pensionarilor Zorilor - str. L. Pasteur nr.77;
  • Baza Sportivă Gheorgheni - str Alexandru Vaida Voevod fn;
  • Clubul Pensionarilor din incinta cinematografului Măraști - str. A. Vlaicu nr. 3
  • Clubul Pensionarilor Someșeni - str. Traian Vuia nr 41;
  • Primăria de cartier Iris - în spațiul unde a funcționat filiala Băncii Transilvania- Piața Liebcknecht nr 7-8.

Cele opt centre funcționează în intervalul orar 09.00-20.00. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pe întreaga durată a recensământului funcționează un call center, care este direct conectat cu cele opt centre de recenzare asistată și cu coordonatorii recensământului pe plan local.

Număr de telefon call-center: 0371-789142 (program de funcționare: luni-vineri 09.00-19.00).

CITEȘTE ȘI:

Clujul, locul doi la numărul persoanelor care s-au autorecenzat. Peste 430.000 de chestionare, completate la nivelul județului

Clujul a depășit rata națională de autorecenzare. Floreștiul, peste numărul de chestionare completate în mediul urban

Ultimele Stiri
abonare newsletter