Social

Se apropie festivalul Cluj Pride 2022! Marșul pornește din Piața Unirii. VEZI traseul

Festivalul Cluj Pride 2022 are loc în luna iunie și se va desfășura pe parcusul a 7 zile. În acest an, marșul pornește din Piața Unirii. Organizatorii au anunțat traseul.

Se apropie festivalul Cluj Pride 2022 / Foto: Asociația PRIDE România

 

 


După o ediție de succes a Cluj Pride în 2021, festivalul dedicat minorităților sexuale se întoarce și în 2022, anunță organizatorii.  

 


La fel ca anul trecut, Asociația PRIDE România face echipă cu grupul informal Queer Sisterhood pentru a aduce comunității LGBTQ+ transilvănene și aliaților săi festivalul Cluj Pride.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În acest an, săptămâna mândriei se va desfășura între 6 și 12 iunie, cu evenimente la Casa Tranzit și la centrul comunitar Campus Pride Cluj, un spațiu dedicat studenților LGBTQ+ deschis pe Strada Caracal nr. 16. Festivalul va culmina cu marșul de sâmbătă, 11 iunie.


Marșul Cluj Pride pornește din Piața Unirii

Participanții se vor bucura să afle că în acest an marșul Cluj Pride va porni din Piața Unirii, unde aceștia sunt așteptați începând cu ora 15:30.

Traseul este următorul: Piața Unirii – Str. Regele Ferdinand – Str. George Barițiu – Str. Emil Isac – Primăria Cluj – Str. Petru Maior – Casa de Cultură a Studenților – Str. Napoca – Piața Unirii. 


Marșul se va desfășura pe arterele menționate pe o bandă carosabilă și pe trotuar. Organizatorii mulțumesc Primăriei Cluj-Napoca pentru excelenta colaborare de care au avut parte în organizarea marșului.

Anul trecut, marșul Cluj Pride a început din zona Cluj Arena.

Marșul Cluj Pride 2021, care a început de lângă Cluj Arena / Foto: Asociația PRIDE România

Tema din acest an - „Iubire, Drepturi și Solidaritate”

Tema de anul acesta pentru săptămâna Cluj Pride 2022 este „Iubire, Drepturi și Solidaritate”, având o semnificație importantă și de actualitate.

Comunitatea clujeană este alături de ucraineni în contextul invaziei ruse:

„Anul acesta, festivalul și marșul Cluj Pride sunt mai importante ca niciodată. În lumina invaziei rusești în Ucraina și a pierderilor devastatoare cauzate, Cluj Pride este solidar cu toate persoanele LGBTQ+ care au avut atât de mult de suferit, nu doar din pricina războiului, dar și din cauza persecuțiilor și discriminării pe baza orientării sexuale și a identități de gen. În anul acesta, marșul Pride este despre egalitate de drepturi, despre reziliența și lupta în ciuda legilor ce restrâng libertatea discursului, despre solidaritate, atât cu frații și surorile noastre din Ucraina, cât și cu membrii români ai comunității care suferă, care nu pot fi vizibili.

Dar cel mai important, anul acesta marșul Cluj Pride este despre iubire, despre importanța speranței și frumuseții de a face parte din comunitatea LGBTQ+. Suntem încrezători că vom reuși să celebrăm comunitatatea LGBTQ+ și considerăm că fiecare persoana poate găsi în cadrul evenimentelor noastre un spațiu sigur unde să se simtă respectat și apreciat pentru cine este”, a transmis organizatorul evenimentului, Asociația PRIDE România.

CITEȘTE ȘI:

Cluj Pride 2022 va avea loc în iunie. Coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina, invitată de onoare la eveniment

Marșul Cluj Pride 2021, AMENDAT după o lună. Pelerinajul de la Nicula, încă neobservat

Ultimele Stiri
abonare newsletter