Social

Cluj Pride 2022 va avea loc în iunie. Coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina, invitată de onoare la eveniment

Săptămâna Cluj Pride 2022 și marșul comunității LGBT+ se va desfășura în luna iunie. La eveniment va participa și coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina.

Cluj Pride 2022 va avea loc în luna iunie / Foto: PRIDE România Cluj Pride 2022 va avea loc în luna iunie / Foto: PRIDE România

 

 


Queer Sisterhood Cluj a anunțat că săptămâna Cluj Pride 2022 se va desfășura între 6-12 iunie în acest an. Tema din acest an este: „Iubire, Drepturi, Solidaritate”.

 


„Recent întoarse din vizita oficială la Brussel la Parlamentul European unde am discutat despre drepturile femeilor lesbiene, bisexuale, trans, queer din Cluj, unde am primit susținerea și încurajarea Comisiei Europene pentru a continua munca pe care o facem în Transilvania și în România în acest domeniu, suntem pline de entuziasm și energie să luptăm mai departe pentru vizibilitatea comunității noastre.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

O lege a trecut zilele acestea prin Senat care amenință drepturile noastre cele mai fundamentale. Organizăm Cluj Pride 2022 pentru a ne demonstra tăria și solidaritatea și mai puternic, pentru a arăta că nu ne este frică să luptăm și pentru a chema societatea la conștientizarea dificultăților cu care se confruntă persoanele LGBT+.


Săptămâna mândriei (Pride) din acest an nu este doar o sărbătoare a identităților diverse sau a iubirii, ci și un moment pentru a veni împreună și a-i sprijini pe cei care nu pot fi vizibili. Odată cu atacurile recente asupra libertăților și drepturilor noastre, acceptarea și respectul pentru persoanele LGBT+ a devenit o prioritate și mai mare. Să ne întoarcem în stradă așa cum am făcut din 2017, pentru a lupta pentru vizibilitatea comunității LGBT+ și pentru a ne apăra drepturile”, a transmis Queer Sisterhood Cluj, într-un comunicat de presă.

Totodată, această ediție a Cluj Pride va fi mai specială decât de obicei, fiindcă la eveniment va participa coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina și se va discuta despre călătoriile lesbienelor clujence cu ajutoare umanitare în Ucraina pe timp de război:


„Cu bucurie anunțăm că vom avea ca invitată de onoare la Cluj Pride 2022 chiar pe coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina, adăpost pe care Queer Sisterhood Cluj îl susține cu toate cele necesare de la începutul invaziei rusești.

Împreună vom discuta despre călătoriile lesbienelor clujence cu ajutoare umanitare în Ucraina pe timp de război. Totodată, lucrăm cu municipalitatea locală pentru Marșul Pride și știm că anul acesta va fi un eveniment de neuitat. Îi încurajăm pe toți oamenii să participe la aceste evenimente în sprijinul drepturilor iubirii, al acceptării, al iubirii de sine și a celorlalți, indiferent de identitatea de gen sau orientarea sexuală”, se mai arată în comunicat.

Foto: PRIDE România

CITEȘTE ȘI:

Marșul Cluj Pride 2021, AMENDAT după o lună. Pelerinajul de la Nicula, încă neobservat

Locul în care are loc Cluj Pride, vandalizat după Mitingul pentru Familie. „Nu ne lăsăm intimidați”

Cluj Pride 2021. Comunitatea LGBTQ+ s-a strâns în număr mare în zona Cluj Arena - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter