Social

UMF Cluj își exprimă regretul față de moartea doctorului Gheorghe Popa: „Era unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din Cluj-Napoca”

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie își exprimă regretul față de moartea medicului Gheorghe Popa, pe care îl descrie ca fiind „unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din Cluj-Napoca”.

UMF Cluj își exprimă regretul față de moartea doctorului Gheorghe Popa / Foto: UMF Cluj-Napoca - Facebook UMF Cluj își exprimă regretul față de moartea doctorului Gheorghe Popa / Foto: UMF Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Conducerea UMF Cluj a publicat un mesaj pe pagina de Facebook, în care transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită.

 


Dar, de asemenea, mesajul arată și aprecierea de care a avut parte medicul care a trecut în neființă, care a fost și șeful disciplinei Pediatrie II.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Rectorul UMF Cluj spune despre dr. Gheorghe Popa că a fost „unul dintre cei mai apreciați medici pediatri” din oraș și că a tratat „mii de cazuri de hemopatii benigne și sute de cazuri de cancer, cu o rată de succes remarcabilă”.


„Universitatea de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» Cluj-Napoca își exprimă compasiunea și regretul pentru trecerea în nefiinţă a domnului conf. dr. Gheorghe Popa, șeful disciplinei Pediatrie II și unul dintre cei mai apreciați medici pediatri din Cluj-Napoca. Dr. Gheorghe Popa a tratat mii de cazuri de hemopatii benigne și sute de cazuri de cancer, cu o rată de succes remarcabilă.

De-a lungul carierei sale, a dezvoltat compartimentul de onco-hematologie pediatrică din cadrul Clinicii Pediatrie II, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. A fost titular la cursurile de Pediatrie, Științele comportamentului - inclusiv la programul de studiu în limba franceză, precum și al unui curs de onco-hematologie pediatrică. Dr. Gheorghe Popa a fost, de asemenea, membru al Societății Internaționale de Oncopediatrie și membru fondator al Societății Române de Onco-hematologie Pediatrică, în cadrul cărora a avut o bogată activitate de cercetare, recunoscută la nivel național și internațional.


Împărtăşim nemărginita durere pe care familia sa o încearcă prin pierderea suferită. Un gând de sincere condoleanțe în aceste momente grele. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!”a transmis conducerea Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca Rector, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

CITEȘTE ȘI:

A murit medicul Gheorghe Popa de la Centrul de Pediatrie Cluj-Napoca

Szentágotai Loránt, medic și „înger păzitor” pentru sute de bătrâni, împlinește 73 de ani! „La mulți ani”

abonare newsletter