Sănătate

A murit medicul Gheorghe Popa de la Centrul de Pediatrie Cluj-Napoca

Centrul de Pediatrie din Cluj-Napoca a anunțat sâmbătă decesul lui Gheorghe Popa, Conf. Dr. Medic primar Hematologie si Oncologie pediatrică.

Medicul Gheorghe Popa, fost la Pediatrie Cluj, a murit. FOTO: Centrul de Pediatrie Medicul Gheorghe Popa, fost la Pediatrie Cluj, a murit. FOTO: Centrul de Pediatrie


Dr. Gheorghe Popa a fost unul dintre cei mai apreciați medici pediatrici din Cluj-Napoca în ultimii ani și a lăsat în urmă o moștenire grea. Medicul a tratat zeci de copii, munca lui fiind apreciată clujeni de-a lungul anilor.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Este un moment foarte trist pentru echipa Centrul de Pediatrie. Dr. Gheorghe Popa, un medic atât de iubit și apreciat de pacienți și colegi, a plecat dintre noi. Ne luăm la revedere de la un membru important și atât de apreciat al echipei noastre, dar și în comunitatea medicală a acestui oraș. A fost alături de noi și de micuții pacienți, dând dovada de profesionalism și iubire față de oameni până în ultima clipă a vieții. La revedere, domnule doctor! Vă mulțumim pentru tot!”, au scris reprezentanții Centrului de Pediatrie.


Gheorghe Popa a fost extrem de apreciat de-a lungul anilor, lucru pe care îl putem remarca și în mesajele scrise de clujeni după moartea sa.

„Dumnezeu sa îl odihnească în Lumina Veșnică! A fost dedicat total oncopediatriei și hematologiei pediatrice. A tratat cu profesionalism și dăruire generații de copii bolnavi, era o provocare și un țel suprem vindecarea fiecărui caz, ghidându-se cu stoicism și mult curaj după motto-ul: cancerul este și poate fi curabil, mai ales în vremurile mai noi. A fost un erou și un câștigător în bătălia cu bolile oncopediatrice. Și mai presus de toate, și -a pus pus amprenta asupra multor medici în formarea și trecerea lor prin compartimentul de oncopediatrie, pe fiecare ne-a învățat ceva domnul conferențiar dr Gheorghe Popa! Domnul sa îl odihnească în ceata drepților!”, a scris o clujeană pe rețelele de socializare.


Dr. Popa a tratat mii de cazuri de hemopatii benigne și peste 500 de cazuri de cancer, cu o rată de succes comparabilă cu cea din principalele centre specializate din țară.

A petrecut cea mai mare parte a carierei sale în cadrul Clinicii Pediatrie II din Cluj-Napoca, unde a fost conferențiar universitar, șeful Compartimentului de Oncologie și Hematologie, iar în perioada 2017-2019 a fost șeful clinicii.


Dr. Gheorghe Popa a fost, de asemenea, membru al Societății Internaționale de Oncopediatrie și membru fondator al Societății Române de Oncohematologie Pediatrică, în cadrul cărora a avut o bogată activitate de cercetare, recunoscută la nivel național și internațional.

 „Manual de oncohematologie pediatrică” este una dintre cele mai importante publicații semnate de dr. Popa, fiind un succes editorial în rândul medicilor pediatri tineri.


Nu îl ultimul rând, a fost membru fondator și voluntar activ al Asociației Beatrix Buhrer pentru Sprijinirea Copiilor Afectați de Cancer, care are ca motto: „Respectul vieții”.

CITEȘTE ȘI:

Medicii din Cluj-Napoca l-au operat pe un bărbat care avea un lingou de aur în abdomen

INTERVIU - Conferenţiar Dr Angela Butnariu, medic pediatru: „Avem obligaţia să îi lămurim pe părinţi ce înseamnă vaccinarea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter