Social

Veteran al războiului din Afganistan, decorat de Băsescu, trimis în închisoare! Procurorii din Cluj l-au acuzat că a abuzat sexual un copil

Un veteran român al războiului din Afganistan, care a fost decorat de fostul președinte Traian Băsescu, a fost trimis în închisoare. Procurorii din Cluj l-au acuzat de abuz sexual asupra unui copil.

Veteran al războiului din Afganistan, decorat de fostul președinte Trăian Băsescu, trimis în închisoare după ce a abuzat sexual un copil / Foto: depositphotos.com Veteran al războiului din Afganistan, decorat de fostul președinte Trăian Băsescu, trimis în închisoare după ce a abuzat sexual un copil / Foto: depositphotos.com

 

 


Caporalul Toader Cristian Scoflea, în vârstă de 48 de ani, este unul dintre militarii români care au fost decorați de fostul președinte Traian Băsescu în 2010, după ce a luptat în Afganistan, scrie stirileprotv.ro.

 


După 12 ani, veteranul de război a fost condamnat definitiv la doi ani și nouă luni de închisoare, fiindcă a agresat sexual un minor.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Mai exact, procurorii militari din Cluj l-au acuzat pe bărbat că a agresat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, fiul celor care îl găzduiau într-o localitate din Mureș.


Îl ademenea pe copil la el în dormitor

Curtea Militară de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la doi ani şi nouă luni de închisoare, după ce l-a abuzat sexual pe copilul celor care îl luaseră în gazdă. Deși acei oameni îl tratau ca pe un membru al familiei, caporalul îl ademenea noaptea pe copil în dormitorul său pentru a-l abuza.

În primă instanță, caporalul Scoflea a fost judecat de Tribunalul Militar Cluj care l-a condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare.


Ulterior, Curtea Militară de Apel București l-a condamnat definitiv pe militar la doi ani și nouă luni de închisoare și i-a fost emis un mandat de executarea pedepsei în penitenciarul din Târgu Mureş.

De asemenea, Toader Cristian Scoflea va trebui să plătească daune morale familiei în valoare de 10 mii de euro, dar și daune materiale în valoare de 5.400 de lei. Militarul a fost și introdus în baza de date a agresorilor sexuali, conform sursei citate.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cum îți afectează sănătatea dificultățile din copilărie? Cercetători UBB: „Abuzul și neglijarea, asociate cu multe probleme mintale și fizice”

Minora de 15 ani din Aghireșu, dispărută de două zile, a fost găsită la o stână de oi cu un bărbat de 42 de ani. Dosar penal pentru act sexual cu minor

Ultimele Stiri
abonare newsletter