Social

Solidaritate de Paște. Clujenii sunt așteptați să aducă ouă roșii refugiaților ucraineni din gară

Asociația „O masa caldă” alături de voluntari au pregătit ouă roșii pentru refugiații ucraineni care se vor afla în noaptea de Înviere în tranzit prin gara din Cluj-Napoca.

Clujenii sunt îndemnați să treacă pe la Gară și să ducă ouă roșii refugiaților ucraineni care sunt în tranzit la miezul nopții/ Foto: O masă caldă - Facebook Clujenii sunt îndemnați să treacă pe la Gară și să ducă ouă roșii refugiaților ucraineni care sunt în tranzit la miezul nopții/ Foto: O masă caldă - Facebook

 

Voluntarii „O masă caldă” au pregătit vineri, 22 aprilie, 50 de ouă pentru cetățenii ucraineni care se vor afla în această seară Sfântă în tranzit prin gara CFR din Cluj-Napoca.


 

Raimonda Boian, co-fondator al asociației, face un apel la clujeni ca în drumul lor spre slujba de Înviere să se oprească la Centrul Tranzit pentru a lăsa un ou roșu, ele urmând să fie puse în pachetele cu mâncare pentru cetățeni.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„În trenurile de noapte, când voi veți fi la Înviere, vor fi în jur de 200 de refugiați în tranzit prin gara CFR din Cluj-Napoca. Voluntarii O masă caldă au pregătit ieri 50 de oua roșii pentru cei care coboară din trenuri, însă, cred ca ar fi un gest frumos să le punem în pachetele cu hrană rece și câte un ou roșu din cele pe care o să le lăsați voi, la Centrul de Tranzit, în drum spre slujbă”, a transmis Raimonda Boian, co-fondator al asociaţiei.

Asociația s-a implicat încă din primele ale izbucnirii conflictului din Ucraina prin prezența voluntarilor la punctele vamale de trecere a refugiaților și pregătirea mâncării gătită pentru refugiații care tranzitează gara CFR din municipiul Cluj-Napoca.


Cei care doresc să susțină centrul de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca pot dona în contul de mai jos:

RO67BTRLRONCRT0292723305


 

Sursă foto: O masă caldă - Facebook

CITEȘTE ȘI:

Clujul continuă campania de sprijinire a ucrainenilor. Trei camioane cu alimente au plecat spre Ucraina și Republica Moldova.

Solidaritate. Asociația „O masă caldă”, campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina

Refugiații ucraineni din Cluj se pot spovedi în limba ucraineană. Arhiepiscopia Clujului: „Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii”

abonare newsletter