Social

UMF Cluj oferă refugiaților ucraineni 50 de locuri de cazare, cu masă asigurată, și asistență medicală gratuită

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca oferă refugiaților ucraineni posibilitatea de cazare în 50 de camere, cu masa asigurată.

UMF Cluj oferă refugiaților ucraineni 50 de locuri de cazare, cu masă asigurată, și asistență medicală gratuită UMF Cluj oferă refugiaților ucraineni 50 de locuri de cazare, cu masă asigurată, și asistență medicală gratuită

 

 


De asemenea, cu ajutorul universității clujene, refugiații vor putea beneficia de asistență medicală, medicamente și altele:

 


„Alături de Ucraina. Evenimentele din ultimele zile demonstrează că solidaritatea și unitatea sunt principiile de bază ale umanității. Suntem martorii unor evenimente istorice tulburătoare, iar cea mai frecventă întrebare rostită în aceste zile este „Cum putem ajuta?”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se alătură mobilizării pentru ajutorarea refugiaților ucraineni sosiți în țara noastră.


Împreună cu colegii noștri, sprijinim autoritățile locale și județene și societatea civilă implicată, punând la dispoziție următoarele resurse, care vor fi utilizate în folosul cetățenilor ucraineni:

  •  Locuri de cazare cu masă asigurată, în hotelurile universității (50 de camere)
  •  Asistență medicală și stomatologică de urgență, consiliere psihologică, medicamente și materiale sanitare”, a transmis UMF Cluj-Napoca.

Universitatea de Medicină încurajează întreaga comunitate academică să se alăture inițiativelor civice care au ca scop sprijinirea cetățenilor ucraineni.


În acest sens, Guvernul României a lansat o platformă de sprijin: Platforma „Ucraina - Împreună ajutăm mai mult” care poate fi accesată la acest link: https://bit.ly/3tcOAwt.

CITEȘTE ȘI:

Ce pregătiri se fac în Cluj-Napoca pentru primirea refugiaților ucraineni? Peste 20 de asociații oferă ajutor

Solidaritate. Medicii clujeni oferă servicii GRATUITE refugiaților ucraineni: „Ne vom strădui ca șederea lor să fie ca un sejur”

Ultimele Stiri
abonare newsletter