Social

Peste 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina: „Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile”

Peste 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale, potrivit ultimelor date ale Organizației Salvați Copiii.

Peste 7.5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina: „Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile”/Sursa foto: Alexandru Culac-Facebook Peste 7.5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina: „Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile”/Sursa foto: Alexandru Culac-Facebook

 

 


Organizația Salvați Copiii atrage atenția asupra efectelor devastatoare a războiului asupra educației copiilor ucraineni. Potrivit ultimelor date, mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

 


Încă înainte de noua escaladare a conflictului, 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistență umanitară și 400.000 dintre ei sunt copii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile, școlile, spitalele, iar situația s-a agravat constant de la începutul anului. Odată cu escaladarările din ultimele zile, numărul copiilor în situație de risc iminent a crescut și familii întregi au fost nevoite să își abandoneze casele”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.


Echipele Salvați Copiii România se află în acest moment pe teren, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, și acordă asistență umanitară copiilor și familiilor acestora care se refugiază din calea războiului. 

Echipa locală a filialei din Suceava și voluntarii Salvați Copiii România au la punctul de trecere a frontierei din Siret, pentru a acorda sprijin imediat copiilor care au nevoie și care sunt marcați de experiența traumatică a războiului și a abandonării casei. Aproximativ 60 de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani au primit vineri asistență și jucării.


Potrivit unui raport UNICEF, citat de libertatea.ro, în acest moment, 350.000 de copii nu au acces la educație, iar 7,5 milioane vor avea nevoie de servicii de bază. Copiii din Ucraina au trăit în umbra conflictului de opt ani deja. Donețk și Luhansk sunt cele mai afectate provincii, rata sărăciei în rândul copiilor ajungând acolo la 65% și mai mult de jumătate de milion de copii care au nevoie de sprijin. Conform sursei citate, de la începutul conflictului ruso-turc, peste 750 de școli au suferit distrugeri, iar cursurile nu au mai putut continua în ele.

Sursa foto: Alexandru Culac-Facebook

 

CITEȘTE ȘI:

CERT Transilvania, alături de refugiații din Ucraina. Se fac donații de alimente, produse de igienă și sanitare

Acțiune de sprijin a ucrainienilor, în Florești. Se fac donații de alimente, produse de igienă și haine

Ultimele Stiri
abonare newsletter