Social

Persoanele fără adăpost, duse la centrele primăriei. Cum poți ajuta?

În contextul în care ultimele nopți au fost deosebit de reci la Cluj-Napoca, cu temperaturi de până la -15 grade Celsius, primăria a făcut demersuri pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

Primăria a făcut demersuri pentru protejarea persoanelor fără adăpost Primăria a făcut demersuri pentru protejarea persoanelor fără adăpost

 

 


Primăria Cluj-Napoca, prin Poliția Locală, a făcut demersuri pentru identificarea persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului și plasarea lor în centrele Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM).

 


Centrele, amplasate pe străzile Oașului și Dragoș Vodă, pot adăposti până la 114 persoane pe zi, iar în prezent, capacitatea maximă a acestora nu a fost atinsă, a declarat viceprimarul Olah Emese pentru Monitorul de Cluj.

„Poliția locală identifică persoanele fără adapost și le însoțesc la cele două centre administrate de DASM. Pe Oașului, din 64 de locuri sunt 22 libere, iar pe Dragoș Vodă sunt 50 de locuri, din care 16 libere”, a transmis Olah Emese. 


Ce pot face clujenii pentru a ajuta?

Clujenii care identifică persoane fără adăpost pot apela la orice oră telefonul primarului – 0264.984 sau Poliția locală – 0264.955 pentru ca acestea să fie preluate și conduse la centrele primăriei. 

De asemenea, activiștii civici clujeni îi îndeamnă pe clujeni să protejeze persoanele vulnerabile și animalele fără adăpost în această perioadă.


„Pentru cei care reușesc să iasă pe afară, vă incurajăm să încercați să ajutați persoanele vulnerabile care sunt în cartierul dumneavoastră. De asemenea, nu uitați de animalele fără stăpân, care în perioada asta găsesc mai greu apă potabilă și mâncare. Dacă aveți drum prin parcuri sau pe malul Someșului, luați cu voi și niște semințe pentru păsări”, a scris Mădălina Mocan pe grupul de Facebook Clujul Civic. 

CITEȘTE ȘI:

Zeci de persoane fără adăpost, la centrele Primăriei. Ce măsuri s-au luat pentru prevenirea infectării cu COVID19?

abonare newsletter