Actualitate

Zeci de persoane fără adăpost, la centrele Primăriei. Ce măsuri s-au luat pentru prevenirea infectării cu COVID19?

Zeci de oameni ai străzii beneficiază de adăpost la centrele de găzduire ale Primăriei Cluj-Napoca.

 

 


Potrivit viceprimarului Oláh Emese, zeci de persoane fără adăpost au fost depistate și conduse pe polițiștii locali la centrele de găzduire ale Primăriei Cluj-Napoca.

 


Astfel, polițiștii locali au identificat, în lunile octombrie și noiembrie, 24, respectiv 20 de oameni fără adăpost și i-au condus la centrele sociale ale primăriei. 

În prezent, la centrul de găzduire temporară de pe strada Oașului, numărul 298, sunt disponibile 23 de locuri din totalul de 64, iar la centrul social de urgență de pe strada Dragoș Vodă numere 36-38, 18 locuri sunt libere, din 50, a declarat Oláh Emese pentru monitorulcj.ro.


Măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 în centrele pentru persoane fără adăpost

Pe lângă măsurile de igienă impuse în cadrul centrelor de găzduire, persoanelor cazate aici le este recomandat să nu părăsească centrele în timpul zilei, însă nu toți beneficiarii sunt mulțumiți de măsură.

„Am avut situații în care au sărit gardul. Noi le recomandăm să nu părăsească centrele în timpul zilei, însă nu îi putem obliga”, a declarat viceprimarul Oláh Emese.


Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca are în subordine două unități de asistență pentru persoanele adulte fără adăpost din municipiul Cluj-Napoca care au situaţie socio-economică precară, sunt lipsite de posibilitatea asigurării unei locuinţe (temporare sau definitive) şi care, din punct de vedere medical, sunt apte de a sta în colectivitate şi nu necesită supraveghere medicală permanentă.

Cele două unități, Centrul social de urgență și Centrul de găzduire temporară oferă, pe lângă cazare, și posibilitatea de igienizare, servicii de îngrijire medicală, sprijin pentru obținerea actelor, pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru accesarea unor cursuri de calificare sau recalificare, servicii de asistență psihologică, consiliere și mediere a relațiilor cu familiile sau cu instituțiile statului.


CITEȘTE ȘI

Persoanele fără adăpost din Cluj-Napoca vor avea un acoperiș deasupra capului, pe perioada carantinei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter