Social

Un ONG din Cluj cere Universităţii Bucureşti să redeschidă DOSARUL DE PLAGIAT al premierului Victor Ponta

Un ONG specializat pe cercetarea plagiatelor a solicitat Universităţii Bucureşti să redeschidă cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, despre care mai multe comisii au constat ca a fost plagiată grosolan.

Un profesor universitar din Cluj a explicat pentru ziarul gândul.info că a identificat o procedură prin care Victor Ponta ar putea ajunge să îşi piardă titlul de doctor în drept penal internaţional.

Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară (GRAUR) este un ONG specializat pe identificarea plagiatelor.


Asociaţia a anunţat că a demarat campania „Şcoală fără plagiat, viitor fără corupţie”, cerând Universităţii Bucureşti, ca o primă acţiune a acestei campanii, redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Profesorul universitar Dorin Isoc, de la Facultatea de Automatizări a Universităţii Tehnice din Cluj conduce Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară.


Acesta a explicat cum ar putea Universitatea Bucureşti să redeschidă cauzul lui Victor Ponta şi cum ar putea acesta să-şi piardă titlul de doctor în drept penal internaţional.

În opinia profesorului Isoc, în 2012, teza lui Victor Ponta nu trebuia analizată şi declarată drept plagiat de către Comisia de Etică a Univerisităţii Bucureşti, ci de o comisie de doctorat.


Doar respectând această procedură poate fi invalidat titlul de doctor în drept penal al lui Victor Ponta.

Profesorul Isoc susţine că în final Ministerul Educaţiei ar putea să fie pus în situaţia de a anula titlul de doctor în drept pe care îl deţine Voctor Ponta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter