Social

Veste bună pentru studenţii clujeni: vor călători mai ieftin cu trenul

Clujul este unul dintre cele mai mari centre universitare din ţară unde studiază anual aproximativ 80.000 de studenţi

Elevii şi studenţii clujeni care fac zilnic naveta, de acasă şi până la unitatea de învăţământ la care studiază, vor beneficia de o reducere de 75% la abonamente pe trenurile Regio, şi de 50% pe trenurile InterRegio.

Reducerea de 75% este valabilă doar pentru studenţii şi elevii care vor să-şi facă abonament. Cei care vor să-şi cumpere ocazional bilete de tren, şi pot beneficea de reducere, o vor putea face la jumătate de preţ.


Conform reprezentanţilor CFR Călător: “legitimaţiile de călătorie cu 50% reducere la tren regio se eliberează la casele  de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de cale ferată pe baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student pentru reducere transport pentru studenţi, vizate la zi pentru anul şcolar/universitar în curs”.

De menţionat este faptul că de aceste reduceri nu pot beneficia şi studenţii care au vârsta mai mare de 26 de ani.


Clujul, judeţ cu 80.000 de studenţi

La Cluj vin studenţi din toată ţara pentru a studia. Asta face ca judeţul nostru să se numere printre cele mai mari centru universitare din ţară.

Cele mai recente date statistice, arată că în Cluj, studiază anual aproximativ 80.000 de studenţi. Jumătate dintre aceştia urmează cursurile unei facultăţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.


 

abonare newsletter