Social

Cât costă un miting sindical?

Sindicatul cheltuie 200-250 de lei pe membru pentru a-l aduce la miting în Bucureşti.

Sindicaliştii din administraţie se pregătesc de proteste la începutul toamnei.

Sindicaliştii din administraţie pregătesc pentru începutul lunii septembrie o pichetare a Guvernului, a anunţat astăzi la Cluj-Napoca preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu. El se aşteaptă să adune la Bucureşti în data de 10 septembrie cel puţin 3.000 de membri de sindicat, în ciuda costurilor pe care federaţia va trebui să le suporte pentru fiecare persoană care va participa la această acţiune.


„Vom face pichetarea între orele 10 şi 15, pentru că atunci este şedinţa de Guvern, cu aproximativ 3.000 de membri de sindicat. Din Cluj vor merge 100. Dar, vreau să vă spun, cheltuielile pentru sindicat, ca să participe un membru de la un miting în Bucureşti, este de 200-250 de lei. Iar el trebuie să-şi ia zi liberă sau concediu şi de aceea este foarte greu de organizat o mişcare sindicală”, a explicat Valer Suciu într-o conferinţă de presă.

Ce vor sindicaliştii

Liderul FNSA a precizat că dacă Guvernul nu va lua măsurile necesare pentru a remedia situaţia semnalată de sindicaliştii din administraţia publică, aceştia sunt determinaţi să organizeze proteste până la momentul alegerilor. Printre principalele nemulţumiri ale membrilor FNSA, transmise şi Guvernului încă din februarie 2013, se numără cele legate de veniturile mici, dar şi de modificări legislative care, spun ei, contravin prevederilor constituţionale.


Valer Suciu a subliniat că o mare parte dintre salariaţii din administraţia publică locală a ajuns în pragul „disperării”, ei reuşind cu greu să se întreţină din salarii care sunt mai mici de 1.000 de lei pe lună.

„Pentru alte categorii de bugetari Guvernul a identificat soluţii pentru plata orelor suplimentare, majorarea veniturilor salariale, acordarea voucherelor de vacanţă. Toate acestea sunt binevenite şi le apreciem, dar condamnăm discriminările care se fac între diferitele categorii de bugetari şi între diferitele categorii sociale”, a declarat Valer Suciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter