Social

150.000 lei din bugetul local pentru Ziua Vârstnicului. Suma este mai mare decât anul trecut

Consilierii locali au votat astăzi un proiect de hotărâre prin care vor fi alocați 150.000 lei din bugetul local pentru organizarea unor festivități cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la 1 octombrie.

Proiectul de hotărâre care prevede alocarea celor 150.000 lei pentru Ziua Vârstnicului a fost adoptat cu unanimitate de voturi, fără niciun fel de discuții pe marginea acestui subiect. Banii, alocați din bugetul pe anul 2014 al Direcției de Asistență Socială și Medicală, se vor folosi pentru asigurarea a 2.000 de meniuri în cadrul unei petreceri pentru persoanele vârstnice. Fiecare meniu va avea o valoarea aproximativă de 75 de lei, cu 5 lei mai scump decât în anul preedent. Suma alocată anul acesta este mai mare decât cea de anul trecut cu aproximativ 30.000 lei. În 2013, la petrecerea destinată persoanelor vârstnice au participat aproximativ 1.700 de pensionari cu venituri reduse.

Meniul de acum doi ani a inclus un aperitiv, o friptură asortată de porc şi de pui, dar şi băuturi - bere, vin, suc şi apă minerală, totul fiind plătit de Primărie. Tot atunci, pentru pensionari a fost organizat și un spectacol de muzică populară.


Petrecerile organizate de Primăria Cluj-Napoca pentru a sărbători Ziua Vârstnicului au devenit deja o tradiție. În fiecare an, primarul Emil Boc a fost prezent la aceste evenimente dedicate persoanelor de vârsta a treia.  

Ziua de 1 octombrie a fost stabilită ca „Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice” încă din februarie 1991, într-o ședință  a Organiției Națiunilor Unite (ONU).  În Romania, ea a fost sărbatorită pentru prima dată în anul 1998.


(Valentin ȘTEFAN – student Jurnalism, FSPAC – UBB, anul II)

Ultimele Stiri
abonare newsletter