Social

EVALUAREA NAŢIONALĂ: Părinţii contestă subiectele de română

Subiectele probei de limba română de la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a sunt contestate de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi.

Părinţii contestă subiectele de română de la evaluarea naţională Părinţii contestă subiectele de română de la evaluarea naţională

Părinţii reclamă dificultatea mare a unuia dintre subiecte, considerat în afara programei, şi faptul că un altul a avut baremul prost gândit, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. Părinţii susţin că elevii de clasa a VIII-a au trebuit să rezolve mai multe cerinţe legate de o poezie “filozofică” (“Gânduri pentru Anul Nou” de Ion Minulescu) ale cărei teme, susţin părinţii, se studiază în liceu. “Oare s-a încurcat subiectul cu unul de la bacalaureat? Sau întâi evaluăm şi apoi predăm?", se arată în scrisoare.

Contestat este şi ultimul subiect al probei: “Redactează, în 80-150 de cuvinte, o scurtă naraţiune în care să prezinţi o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de şcoală, cu un scriitor contemporan”.


“Apreciem că subiectul întâlniirii cu un scriitor contemporan a asigurat egalitate de şanse copiilor din mediul rural cu cei din mediul urban”, se afirmă în scrisoarea deschisă adresată lui Remus Pricopie.

În final, părinţii îi critică pe cei care au elaborat subiectele, subliniind că acestea au fost “o bătaie de joc”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter