Social

4 medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Una ajunge la Cluj

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18 - 23 iunie, la Jena, în Germania. Medalia de argint a fost câștigată de un elev al Liceului de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "C. D. Loga" din Timişoara, laureat cu aur şi la ediţia de anul trecut, şi Rareş-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa.

Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a fost primită de Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "C. Brediceanu" din Lugoj (judeţul Timiş).


La cea de-a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din 10 ţări.

Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.


Elevii români revin în ţară marţi, la ora 23.40, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter