Social

Turda sărbătorește 20 de ani de înfrăţire cu orașul francez Angoulême

Municipiul Turda serbează, în luna mai, 20 de ani de la înfrățirea cu oraşul francez Angouleme.

Cu această ocazie membrii comitetului de Înfrăţire Angouleme – Oraşe Străine au realizat un program dinamic şi atractiv prin care să le vorbească francezilor despre Turda şi despre români, devenind cei mai buni ambasadori ai Transilvaniei prin organizarea unei expoziţii în care şi-a expus fotografiile artista Mihaela Simionca, alături de Moniri M’Bae, artist plastic local, care a prezentat francezilor expoziția „Croquis de Transylvanie” (Schiţe din Transilvania).

”Începând cu anul 1994, Municipiul Turda a legat una dintre cele mai frumoase şi mai longevive relaţii de cooperare externă şi de prietenie cu oraşul francez Angouleme. Raporturile de colaborare dintre cele două municipii au fost intermediate, de-a lungul anilor, de comitetele de înfrăţire constituite din voluntari, care au derulat proiecte bilaterale şi au asigurat mobilităţi, schimburi de bune practici între reprezentanţii celor doi parteneri europeni. În cadrul acestor raporturi interuname au fost vizate transferuri de informaţii şi experienţe în domeniul gastronomic, medical, administrativ şi servicii publice, educaţional, artistic, protecţia mediului etc. Arta şi tinereţea şi-au dat mâna şi au constituit foarte buni ambasadori ai celor două municipalităţi prietene”, transmit reprezentanșii primăriei din Turda.


Calendarul evenimentelor găzduite la Angouleme debutează cu Festivalul Internaţional de Benzi Desenate, în luna ianuarie, continuând cu Festivalul de Muzică Metisă în luna mai, Festivalul de Film Francofon la finalul lunii august sau cu Gastronomada, în toamnă.

”Sărbătoarea Europei este un prilej pe care dorim să-l fructificăm şi să le transmitem turdenilor mesajul de prietenie al partenerilor pe care municipiului nostru îi are în Angouleme. Îi felicităm pentru proiectele pe care ni le-au propus şi pe care le-am realizat în parteneriat şi dorim să anticipăm evenimentul festiv pe care îl pregătim la Turda, cu prilejul Zilelor Municipiului, la finele lunii august, când vom aniversa, pe plan local, cei 20 de ani de înfrăţire Turda – Angouleme, alături de reprezentanţi din toate celelalte oraşe străine (Hodmezovasarhely, Kiskunfelegyhaza, Bihortorda din Ungaria, Torda din Serbia şi Szydlowiec din Polonia), cu care avem raporturi active de cooperare internaţională, ca un simbol expresiv al Europei unite”, mai adaugă aceștia.

Etichete: turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter