Social

A murit Gabriel Traian Scridon, unul dintre pionerii chirurgiei cardiovasculare din România. A fost unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

A murit medicul clujean chirurg dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România.

A murit medicul clujean chirurg dr. Gabriel Traian Scridon/ Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca - Facebook A murit medicul clujean chirurg dr. Gabriel Traian Scridon/ Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Medicul clujean Gabriel Traian Scridon a murit.

 


Anunțul a fost făcut de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

„La trecerea în veşnicie a domnului conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» își exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare”, a transmis UMF Cluj.


A fost unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca

Medic primar chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, conferentiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate, a fost printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

A fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a UMF Cluj.


„A fost un coleg, un om și un medic adevărat, cu o viață pusă în slujba pacienților săi. A fost mentorul a nenumărați chirurgi cardiovasculari, care îl vor păstra veșnic în sufletele lor pentru profesionalism, umanism, prietenie și dăruire.

Domnul conferențiar va rămâne, în memoria noastră, un spirit profund, pentru care principiile sunt cele pe care se poate clădi o carieră valoroasă. Transmitem sincere condoleanțe familiei și aducem un pios omagiu celui dispărut.


Dumnezeu să îl odihnească!”, a adăugat UMF Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj. „Înger al copiilor! A trecut în nemurire cel mai mare pediatru al țării”.

A murit profesorul universitar doctor Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter