Actualitate

A murit profesorul universitar doctor Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, a decedat profesorul universitar Călin Felezeu, fost decan și consilier județean.

A decedat profesorul universitar doctor Călin Felezeu. FOTO: Facebook/ Alin Tișe A decedat profesorul universitar doctor Călin Felezeu. FOTO: Facebook/ Alin Tișe

 

 


Consiliul Județean Cluj și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, au anunțat, sâmbătă, trecerea la cele veșnice a profesorului universitar doctor Călin Felezeu. Acesta a fost și consilier județean din partea partidului PNL.

 


Călin Felezeu a fost istoric, unul dintre cei mai respectați specialiști români în istoria otomană și fost decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB. A decedat la vârsta de 63 de ani.

„Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret prilejuit de trecerea la cele veșnice a consilierului județean profesor universitar doctor Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babes-Bolyai. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Consiliul Județean Cluj.


„Când o frunză cade din copac întreaga pădure e tristă! Dumnezeu să-l aibă în paza sa! Să-i fie țărâna ușoară, colegului nostru, profesor și consilier județean Călin Valentin Felezeu!”, a spus, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Prieteni și cunoștințe ale profesorului clujean au transmis mesaje de condoleanțe familiei și și-au exprimat regretul pentru pierderea ilustrului istoric clujean, pe rețelele de socializare.


„Astăzi, a plecat spre cerurile mai bune, pentru a istorisi, ca nimeni altul, despre timpurile trecute și prezente, profesorul universitar Călin Felezeu. O enciclopedie istorică, un pedagog excepțional, un om al cărții, un povestitor ca în «1001 de nopți», o generozitate greu de aflat, un suflet mare, cât toată inima lui care a spus stop astăzi, un prieten cu eleganța parfumului lumilor apuse, când domnii erau domni, iar cuvântul era cuvânt... Cred că toți aveți sau ați avut un unchi bonom, empatic, optimist, volubil, generos, cald, șugubăț, uneori, dar cu eleganță, erudit și adaptabil, care este sau era o bucurie a întâlnirii pentru voi. Așa era Călin... Dumnezeu să te odihnească, Efendi, așa cum îi plăcea să fie alintat de prieteni și amici!”, a transmis profesorul Ciprian Rigman.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Henry Kissinger, secretar de stat al lui Richard Nixon, a murit la 100 de ani

abonare newsletter