Social

Primăria vrea să extindă programul „Masă caldă”. Zeci de preșcolari din Pata Rât vor primi zilnic o masă gratuită.

Primăria Cluj-Napoca vrea să extindă programul prin care elevii primesc o masă caldă la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” și la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Un număr de 31 de preșcolari care provin din comunitatea Pata Rât vor beneficia de program.

31 de preșcolari din comunitatea Pata Rât vor primi zilnic o masă caldă / Foto: arhivă Emil Boc - Facebook 31 de preșcolari din comunitatea Pata Rât vor primi zilnic o masă caldă / Foto: arhivă Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria Cluj-Napoca intenționează să extindă „Programul de acordare a unui suport alimentar elevilor”, care în prezent funcționează la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” și la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiu, pentru anul 2023-2024.

 


Astfel, vineri, 22 decembrie, pe masa consilierilor locali se va afla un proiect pentru extinderea acestui program, ca și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Mărmăruța”, structura II, din municipiul Cluj-Napoca, să primească o masă caldă în fiecare zi.

Suportul alimentar constă într-o masă caldă pe zi, prin Cantina de Ajutor Social și Pensiune, în limita unei valori zilnice de 18/copil (inclusiv TVA), din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.


31 de preșcolari din comunitatea Pata Rât vor primi o masă caldă

Este vorba de un număr de 31 de preșcolari înscriși în Structura II a grădiniței, cu predare în limba rromani, care sunt copii proveniți din comunitatea Pata Rât „aflați în situație de risc ca urmare a condițiilor socio-economice precare în familiile lor, copii care necesită măsuri de sprijin”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

„Prin implementarea acestei măsuri de sprijin pentru copiii înscriși la Structura II de la Grădinița cu Program Prelungit Mărmăruța, alături de celelalte programe sociale finanțate din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, se facilitează accesul, participarea la educație și se creează premisele pentru atingerea potențialului optim al acestor copii”, mai transmite sursa citată.


Raportat la valoarea unei porții zilnice de 18/copil, pentru 31 de preșcolari și un număr de 107 de zile de cursuri rămase în anul școlar 2023-2024, inițiatorii proiectului estimează că suma necesară din bugetul local pnetru implementarea acestei măsuri este de 59.706 lei.

Astfel, costul total al proiectului cu o masă caldă ar crește cu numai 2,78%, în condițiile în care până acum Primăria acorda 2.147.880 lei pentru elevii din cele două școli. Suma totală, pentru cele două școli și o grădiniță, va fi de 2.207.506 lei. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Centru de servicii sociale, în valoare de 2,7 milioane de euro, pentru persoanele vulnerabile din Pata Rât

Transport public gratuit pentru preșcolarii din Pata Rât. 30 de copii, duși zilnic cu autobuzul la Centrul „Țara Minunilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter