Educație

Sute de elevi clujeni vor primi o masă caldă. Investiție de 1,6 milioane lei din bugetul local

626 de elevi din Cluj-Napoca, de la două școli, vor beneficia de programul „O masă caldă”. Investiția este de 1,6 milioane de lei din bugetul local.

Sute de elevi clujeni vor primi o masă caldă / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria introduce programul „O masă caldă“ la două școli: „Traian Dârjan” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” pentru 626 elevi.  Investiție în valoare de 1,6 milioane lei se face de la bugetul local.

Pe lângă cele două școli, Guvernul mai asigură „o masă caldă” la alte două școli din municipiu, din bugetul național”:


„Fiecare copil trebuie să aibă șansa să își atingă potențialul educațional de care dispune, iar noi trebuie să eliminăm barierele, inclusiv cele economice, care îi împiedică pe elevi să aibă șansa unei educații de calitate și, implicit, accesul la o slujbă mai bună în viața  adultă. Guvernul asigură în plus derularea programului la alte două școli: Școala Gimnazială „Emil Isac” și Colegiul de Servicii în Turism «Napoca». Primăria investește în educația copiilor din familii cu condiții economice precare, pentru a preveni abandonul școlar și a-i ajuta să iasă din situația de viață actuală. Fiecare copil trebuie să aibă șansa de a-și îndeplini obiectivele, iar educația este soluția pentru egalitate de șanse.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului local din această săptămână se propune spre aprobare proiectul de hotărâre privind „Programul de acordare a unui suport alimentar elevilor de la Școala Gimnazială «Traian Dârjan» și Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» din municipiul Cluj-Napoca pentru anul școlar 2022-2023”. Costurile estimate se ridică 1,6 milioane lei de la bugetul local pentru cele două școli, cu un total de 626 elevi”, a anunțat Emil Boc.


Cum s-a derulat programul anul trecut

În semestrul II al anului școlar 2021-2022, programul „O masă caldă la școală” a fost susținut în integralitate de către Primărie pentru 370 elevi de la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”, iar pentru anul școlar 2022-2023 se propune continuarea suportului alimentar la această școală și introducerea unei noi școli în program - Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, pentru alți 256 elevi.

Valoarea suportului alimentar este de 15 lei/zi/elev.


„Suportul alimentar constă în oferirea unei mase calde preparată la Cantina de Ajutor Social și Pensiune și se acordă elevilor prezenți la cursuri (inclusiv celor care participă la activități prin intermediul tehnologiei și al internetului, conform scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor)”, spune Boc.

Alte două școli - Școala Gimnazială „Emil Isac” și Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” - beneficiază de programul „O masă caldă în școală”, cu susținere de la bugetul național. După aprobarea noilor reglementări (se propune extinderea programului la 450 de școli la nivel național), numărul școlilor care pot beneficia de acest program poate să crească.


„Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume pentru că nu există niciodată riscul falimentului. Este șansa de a ieși din sărăcie, de a avea o viață mai bună și prosperă. Proiectul contribuie la a asigura egalitatea de șansă pentru elevi, incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua absenteismului, eșecul și abandonul școlar, precum și pentru îmbunătățirea performanțelor școlare individuale”, a adăugat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Inițiativă inedită! Elevii Liceului Unitarian „János Zsigmond” primesc fructe de sezon în pauze și învață ce înseamnă un stil de viață sănătos. FOTO

Mic geniu din Cluj! O fetiță de 7 ani, singura din România în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

Alma, fetiță de 7 ani din Cluj, a reprezentat România la Roma, la olimpiada de Limba Engleză. A fost cel mai mic participant. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter