Social

8 pompieri clujeni au plecat în misiune în Franța

Pompierii clujeni vor participa la un curs specializat de stins incendii de pădure în Franța.

Pompierii clujeni au plecat la o misiune în Franța. Foto: ISU Cluj Pompierii clujeni au plecat la o misiune în Franța. Foto: ISU Cluj

 

„Scopul programului vizează reducerea  timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante. Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistate în teren, la solicitarea autorităților francezeă”, transmite ISU Cluj.


Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar, a început deplasarea duminică pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Geneva-Marsilia.

Printre aceștia se numără 1 ofițer și 7 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.


Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 august, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia. Atunci se vor alătura misiunii alți 3 pompieri clujeni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UPDATE: Bărbat fără semne vitale, „readus la viață” de pompieri! Intrase în stop cardiac

Vineri, zi de accidente în Cluj! Pompierii au fost nevoiți să plece de la un accident direct la altul. FOTO

Incendiu puternic în Jucu la o hală de peleți, de 650 mp! Pompierii au intervenit înainte să se extindă. VIDEO

abonare newsletter