Social

Medicii nu i-au dat nicio șansă. O fetiță de 6 ani grav bolnavă din Apahida sfidează toate așteptările, însă recuperarea ei costă 20.000 euro

Deși medicii nu i-au dat nicio șansă, spunând că doar „îi bate inima și respiră", o fetiță de 6 ani din Apahida sfidează predicțiile doctorilor. Ca să se poată recupera, însă, trebuie să urmeze terapii foarte costisitoare.

Vanessa Boboș, o fetiță de 6 ani din Apahida grav bolnavă, are nevoie de ajutor / Foto: Asociația „Salvează o inimă” Vanessa Boboș, o fetiță de 6 ani din Apahida grav bolnavă, are nevoie de ajutor / Foto: Asociația „Salvează o inimă”

 


Vanessa are 6 ani și jumătate. La toamnă ar fi trebuit să meargă la școală, să își facă prieteni, să se joace, să învețe, să greșească, să se ridice, să descopere lumea asta mare. Din păcate, Vanessa nu merge nici în piciorușe. La 6 ani și jumătate fetița este hrănită de 4 ori pe zi cu lingurița, stă în șezut doar susținută de părinți ori de doamnele de la centrul de recuperare unde petrece câteva ore bune în fiecare zi.


 

„Totul a început la numai 3 zile de la naștere cu un tremurat vizibil și interminabil de mâini și picioare. Ne-au spus că este foarte grav bolnavă, atâta tot ce respiră și îi bate inima. În termeni medicali, a fost diagnosticată cu atrofie cerebrală. Nu i-a dat nimeni nicio șansă. Luni de zile a fost hrănită doar cu ajutorul unei sonde gastrice. Era extrem de agitată, nu dormea noaptea, plângea aproape tot timpul. A fost un calvar! Mergeam la neurolog chiar și la 2 săptămâni. Ajungeam destul de des la spital, chiar și de la o simplă răceală, imunitatea ei fiind foarte scăzută. Ne era teamă să nu aspire mâncarea, apa și secrețiile în plămâni”, a povestit vizibil afectată Bianca, mama Vanessei, celor de la Asociația Salvează o inimă.


Vanessa și mama ei / Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Părinții Vanessei nu au renunțat însă nicio secundă la copilul lor. Au făcut tot posibilul să îi ofere terapiile de care avea nevoie, ne spun cei de la asociație. Au urmat ani întregi de chinetoterapie, stimulare cognitivă, logopedie. Vanessa merge în prezent la o grădiniță specială unde beneficiază de suportul de care are nevoie.

,,Terapiile alternative sunt extrem de costisitoare, dar extrem de benefice. După 6 ani de eforturi susținute, Vanessa este acum mult mai liniștită. Reușește să bea apă singură, mănâncă 4 mese pe zi, bucățele mărunte, tocate. Face progrese și din punct de vedere cognitiv. Este mult mai prezentă, mai atentă, se întoarce dacă o strigi, zâmbește mai tot timpul. Mi-am dorit întotdeauna o fetiță, să-i fac codițe, să o îmbrac cu rochițe, o varianta mini a cine suntem noi ca oameni: guralivi, sociabili, zâmbitori. Și eu și soțul ne-am dorit pe cineva să ne spună MAMA și TATA! Deocamdată Vanessa ne arată afecțiune prin zâmbete, râsete și prin modul în care ne fixează cu privirea. Dar noi nu ne pierdem speranța că într-o zi o să strige și o să alerge în brațele noastre!”, a spus Bianca Boboș, mama Vanessei.


Vanessa, la ședințe de terapie / Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Fericirea Vanessei costă 20.000 de euro

În ciuda diagnosticului, Vanessa a făcut progrese inimaginabile. În ziua de azi totul are însă un preț. Pe lângă terapii costisitoare și tratament medicamentos, e nevoie și de scutece, jucării de stimulare multi-senzorială care au niște prețuri colosale, de un cărucior special, de alimente potrivite pentru un regim alimentar strict. Vanessa are nevoie de 20.000 de euro pentru a putea continua recuperarea.

„Eforturile părinților sunt din ce în ce mai mari, iar posibilitățile financiare limitate. Familia Boboș este una tânără. Înainte să vină pe lume Vanessa, Bianca și Ionel au trăit o perioadă în străinătate. Au strâns ceva bănuți cu care și-au cumpărat un apartament într-un mic orășel de provincie. Și dacă și-ar pune în vânzare casa, familia Boboș n-ar reuși să acopere cheltuielile medicale ale unicului lor copii”, potrivit asociației.


Părinții sunt depășiți financiar de situație și de cerințele foarte mari pe care le ridică afecțiunea fetiței. Orice donație făcută în conturile Asociației «Salvează o inimă» o poate ajuta pe Vanessa să aibă o viață cât mai apropiată de normal, să simtă și ea bucuriile unui copil sănătos și va ușura povara financiară pusă pe umerii familiei. Dacă ar putea vorbi, micuța ne-ar spune: „Te rog din toată inimioara mea, ajută-mă să mă fac bine!”, a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Donează pentru Vanessa

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/vanessa-bobos/


Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani
În transferul bancar, la detaliile plății, specificați „Vanessa Boboș”.

Vanessa, la ședințe de recuperare / Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Donarea de sânge face minuni! Două paciente internate la Chirurgie I și Institutul Oncologic au nevoie de ajutor

Viața a 3 copii grav bolnavi depinde de un zbor de 50.000 de lei. Blondie, apel la donații: „Alexa, David și Luca nu au timp!”

abonare newsletter