Social

Absolvenții UMF Cluj, show la serenadă! Au adus voie bună la spitale, cu orga, chitara și versuri inspirate. VIDEO

Absolvenții UMF Cluj au dus tradiția mai departe! Mediciniștii și-au luat fel și fel de instrumente cu ei și au cântat versuri inspirate la spitalele din municipiu.

Serenade de excepție ale absolvenților UMF Cluj! / Foto 1: Facebook - Spitalul de Recuperare, Foto 2: Facebook - captură video Serenade de excepție ale absolvenților UMF Cluj! / Foto 1: Facebook - Spitalul de Recuperare, Foto 2: Facebook - captură video

 

 


An de an, absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se adună în număr mare la serenadele studențești, care marchează momentul terminării studiilor universitare.

De fiecare dată, studenții își aduc cu ei fel și fel de instrumente muzicale, voia bună și creează cântece cu versuri inspirate, pe liniile melodice ale unor piese deja existente.


Câteva filmări de la serenade au ajuns și pe rețelele de socializare, ca toată lumea să se bucure de spectacolul inedit pe care l-au făcut.

Una dintre piesele alese în acest an a fost „Zece” a lui Florin Chilian. Versurile au fost reinterpretate de către mediciniști și o parte dintre ele sună în felul următor:


„Zece întrebări ciudate și-o sesiune, ți-au adus restanțe - zece, zece profe se tot miră cât sunt de paletă. Zece zile trec absurde, nu știu, nu știu ce să scriu, de unde să știu? Zece vieți de-aș învăța, restanțe tot mi-aș lua...”

O altă melodie reinterpretată, care a mai fost cântată și în alți ani, este „Moldovenii s-au născut” de la Zdob și Zdub. Ei bine, în cazul mediciniștilor, piesa se numește „UMFiștii s-au născut”


„Într-o margine de lume unde Hațegan a vrut, într-o zi cu voie bună UMFiștii s-au născut! Între semio (n.r. smiologie medicală) și farma, de pe clinici a început, într-o zi cu voie bună UMFiștii s-au născut!”

O altă interpretare a fost „Vinovații fără vină” de la Pasărea Colibri: „Studenție, studenție... depășit-am universul cu examene și cursuri, viața noastră e senină, de absolvenți la medicină” Vezi aici pe TikTok.


Nu a lipsit nici o interpretare de la Bosquito, a piesei „Hopa, hopa”: „Hop așa nu mă opresc, până când nu mă trezesc, devin specialist odat', cu parafa în halat!” Vezi aici pe TikTok.

Serenadele UMF Cluj reprezintă un mod deosebit prin care absolvenții își iau la revedere de la profesori, facultate și colegi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii de liceu pot experimenta viața de student medicinist în Cluj-Napoca! UMF Cluj: „Vara asta se trăiește studențește”

UMF Cluj a deschis o nouă cantină studențească! Meniu la preț de 10 lei, masă gratuită pentru studenții defavorizați

Ultimele Stiri
abonare newsletter