Social

Întâlnire la Cluj cu lideri ucraineni de tineret despre democrație, libertate și pace pe teritoriul Europe. Boc: „Suportul pentru Ucraina nu este sprint, ci un maraton”

Un grup de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate s-au aflat la Cluj-Napoca.

Un grup de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate s-au aflat la Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook Un grup de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate s-au aflat la Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Un grup de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate s-au aflat, sâmbătă, 6 mai, la Cluj-Napoca, ca parte a unui turneu european prin care atrag atenția asupra nevoii de democrație, libertate și pace pe teritoriul Europei.

 


Tinerii și-au arătat aprecierea pentru solidaritatea incredibilă arătată de clujeni și de români.

Emil Boc: „Suportul pentru Ucraina nu este sprint, ci un maraton”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prezent la întâlnirea cu cei 60 de tineri, a declarat că ajutorul umanitar pentru cei din Ucraina este ca un maraton.


„Am fost prezent astăzi la Universitatea Babeș-Bolyai alături de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate de armata rusă. Întâlnirea s-a concentrat pe importanța democrației, a libertății, despre marea familie a Europei și valorile europene.

Suportul pentru Ucraina nu este sprint, ci un maraton. Iar solidaritatea și empatia arătată de comunitatea clujeană pentru ucrainenii este extraordinară, fapt recunoscut și apreciat de reprezentanții ucraineni.


În acest context am prezentat orașul nostru, evoluția Clujului și în special importanța educației, calitatea actului educational, mediul academic și universitățile fiind avantaje competitive esențiale.

Ucraina este un model pentru noi toți prin acțiunile de curaj de care dau dovadă de când a început războiul, când nimeni nu a crezut ca poate rezista mai mult de o săptămână. Europa continuă sprijinul pentru Ucraina și putem spune că deja fac parte din Uniunea Europeană prin valorile pe care le împărtășim”, a transmis edilul.


Liderii de tineret din Ucraina au călătorit în orașe din întreaga Europă, precum Bruxelles, Varșovia, Luxemburg, Strasbourg, Bonn, Viena, au avut întâlniri cu conducerea Comisiei Europene, NATO, Consiliului Europei, guverne naționale și locale din UE, precum și cu cetățeni, studenți și ONG-uri care au fost active în susținerea ajutorului umanitar pentru Ucraina și pentru ucrainenii din străinătate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

HUB de Protecție și Suport pentru Ucraina, la Cluj-Napoca. Boc: „Clujul este solidar cu cei afectați”

Val de proteste împotriva războiului din Ucraina în mai multe orașe din lume. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter