Social

Inedit! Doi tineri fac bijuterii din deșeuri electrice, în Cluj-Napoca: „Avem un singur pământ. Trebuie să avem grijă de el”

Un cuplu din Cluj-Napoca a găsit o metodă inedită de reciclare. Cei doi confecționează bijuterii din deșeuri electrice.

Bijuterii confecționate din deșeuri electrice / Foto: stirileprotv.ro Bijuterii confecționate din deșeuri electrice / Foto: stirileprotv.ro

 

 


Doi tineri stabiliți la Cluj-Napoca, Dana și Andi, confecționează bijuterii într-un mic atelier din deșeuri electrice precum telefoane mobile, plăci de bază sau camere de fotografiat stricate, scrie stirileprotv.ro.

 


„Încercăm să folosim fiecare bucățică și încercăm să le integrăm în alte proiecte, în alte piese, în alte bijuterii. Acum am reușit să facem un tablou din bucățile rămase de pe plăci”, a spus Dana Rusu pentru sursa citată.

După ceva vreme, cei doi au început să realizeze aceste bijuterii din deșeurile electrice primite. O altă tânără a decis să renunțe la toate aparatele electrice care nu îi mai erau de folos: „Păi mă gândesc că totuși nu e ca și cum dacă le arunc la gunoi dispar, o să stea acolo în pământ câțiva zeci de ani. Avem un singur pământ. Trebuie să avem grijă de el”, a spus Oana.


Confecționarea unei bijuterii din deșeuri electrice durează până la șapte zile, iar prețurile pornesc de la 50 de lei și pot ajunge până la 450 lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei bunicuțe din Cluj au cucerit Europa și SUA cu afacerea lor cu blugi reciclați

Cantitatea de deșeuri reciclate aproape s-a dublat în 2022, la Cluj-Napoca. Un milion de ambalaje, colectate la automatele cu bilete de autobuz

Ultimele Stiri
abonare newsletter