Timp Liber

Trei bunicuțe din Cluj au cucerit Europa și SUA cu afacerea lor cu blugi reciclați

Trei bunicuțe din Cluj fac parte dintr-un trend global. Afacerea lor cu blugi reciclați a ajuns să fie cunoscută în Europa și SUA.

Trei bunicuțe din Cluj au pornit o afacere de succes / Foto: observatornews.ro Trei bunicuțe din Cluj au pornit o afacere de succes / Foto: observatornews.ro

 

 


Trei bunicuțe din Sănnicoara, județul Cluj, au pornit o mică afacere cu blugi reciclați care și-a găsit rapid faima în mediul online. Angela, Rodica și Maria sunt trei femei care, de când au devenit pensionare, țes la război (mașină veche de o sută de ani) covoare din blugi reciclați.

 


Acum, multe dintre covoarele lor au ajuns prin țări europene precum Belgia, Olanda, Danemarca, sau chiar în SUA, scrie observatornew.ro.

„După ce ne-am pensionat, în timpul nostru a rămas un gol şi atunci ne-am pus problema ce facem cu golul ăla, cu ce-l umplem? Am avut o profesoară, cu ghilimelele de rigoare, o femeie foarte pricepută, care s-a sacrificat aici mult timp cu noi, până când am înţeles cum urzim, cum punem firele pe război să ţesem”, a declarat Angela Măcicăşan, potrivit sursei citate.


Materia primă folosită sunt blugii vechi sau cu defecte. Astfel, cele trei femei fac parte dintr-un trend global, al sustenabilității și grijii față de mediu. 

Pensionarele investesc banii strânși în atelierul lor, dar și în cauze sociale.

CITEȘTE ȘI:

Creșterea vârstei de pensionare produce noi efecte pe piața muncii. Românii cu vârste de peste 45 de ani se simt discriminați la angajări

Abonamente gratuite pe toate liniile pentru pensionarii din Cluj cu venituri de până la 2.500 de lei. Cu o condiție: să nu circule dimineața

abonare newsletter