Social

Marşul lunar al bicicliştilor clujeni are loc sâmbătă. Bicicliștii, îngrijorați de calitatea redusă a pistelor

Marșul Bicicliștilor Clujeni are loc sâmbătă, 21 ianuarie. Bicicliștii își arată nemulțumirea în legătură cu infrastructura și calitatea redusă a pistelor de biciclete.

Marșul Bicicliștilor Clujeni are loc sâmbătă, 21 ianuarie/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca" - Facebook Marșul Bicicliștilor Clujeni are loc sâmbătă, 21 ianuarie/ Foto: Clubul de Cicloturism "Napoca" - Facebook

 

 


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizează sâmbătă, 21 ianuarie 2023, a 154-a ediție lunară a Marșului Biciclistilor Clujeni, cu plecare la ora 10:00 din Piața Unirii.

 


Sunt bineveniți orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicletă în bună stare tehnică.

CITEȘTE ȘI:
Pista de biciclete care leagă Gilău de Apahida pe malul Someșului, finanțată de Ministerul Mediului
Cluj-Napoca și Oradea, conectate prin piste de biciclete! 224 km de piste prin PNRR, doar în județul Cluj

„Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componenta esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabila la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”, a anunțat CNN într-un comunicat transmis către monitorulcj.ro.


Traseu circuit în Cluj-Napoca

Durata estimată a parcurgerii Marșului Bicicliștilor Clujeni este de circa o oră, iar traseul este un circuit cu orientarea generală pe axa vest-est, prin zona centrală, pericentrala și cartierul Mărăști, potrivit sursei citate.

Traseul detaliat este:


Piața Unirii -  bd. Eroilor - p-ta A. Iancu - str. Dorobanților - str. Petofi Șandor - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str. R. Ferdinand -  str. G. Baritiu - Parcul Central S. Bărnuțiu - str. G. Coșbuc - str. Moților - str. P. Maior - p-ța L. Blaga - str. Napoca - p-ța Unirii.

Bicicliștii participanți își vor exprima din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi.


„Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiente calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficientă la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”, a transmis CNN.

CITEȘTE ȘI:

Start lucrări pe strada Mamaia! Dispar locurile de parcare, mai mult spațiu pentru pietoni și bicicliști - FOTO/ VIDEO

15 ani de proteste ale bicicliștilor. „O aniversare tristă, autoritățile nu au rezolvat problemele”

abonare newsletter