Social

Strigătul lui Florin Piersic de Crăciun: „Mie îmi e frică de moarte! Mai vreau să trăiesc puţin”

Florin Piersic a ajuns la vârsta 86 de ani, încă joacă în spectacole, atât la noi, cât şi în străinătate, dar a vorbit despre momentul în care va părăsi aceasă lume.

Florin Piersic, sursă foto captură video YouTube Florin Piersic, sursă foto captură video YouTube

 

Marele actor spune că are spectacole în România, unde joacă alături de Medeea Marinescu, dar și în străinătate.


Florin Piersic a fost întrebat la podcastul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct;

„Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a precizat Florin Piersic.


Artisul a dezvăluit că a fost martor al mai multor tragedii în viaţa sa.

Florin Piersic: „Știi ce mă îngrijorează? Aproape toți pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu nu mai sunt”

„Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea, nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni. Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu. Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă", a spus Florin Piersic.


Celebrul actor a rememorat şi unele momente petrecute înainte de 1989.

„N-am avut bani, aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul! Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore", a mai dezvăluit Florin Piersic.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată Florin Piersic la aproape 87 de ani: „La cei 20 de ani ai tăi te miști ușor, nu ca mine la 100”

Începe a zecea ediție a Zilelor Clujului! În deschidere: Florin Piersic și Teatrul Național Cluj-Napoca. A doua seară: Delia, The Motans și alte concerte, spectacol de drone, proiecții video și artificii (P)

Florin Piersic revine pe scena Operei din Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter