Social

Scandări în centrul Clujului. „Scumpirile la noi/profitul la voi", „Locuințe sociale, nu militarizare”

Zeci de clujeni au ieșit în stradă, joi seara, scandând „Scumpirile la noi, profitul e la voi” și au afișat bannere cu următoarele mesaje: „EON, EON te vrem la tomberon”, „Totul este prea scump, utilități, locuințe, alimente”, „Gata cu gazul”, „Scumpirile la noi, profitul e la voi”, „Locuințe sociale, nu militarizare”.

Protest în fața Prefecturii Cluj. Sursă foto Facebook Adrian Dohotaru Protest în fața Prefecturii Cluj. Sursă foto Facebook Adrian Dohotaru

 

Protestul a fost organizat de Căși sociale în fața Prefecturii Cluj, iar participanții la protest și-au exprimat nemulțumirea față de costurile crescute ale traiului de zi cu zi.


„Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon”, se arată în anunțul inițiatorilor protestului.

„Clujul nu este scump doar de azi sau de ieri. De ani buni ne costă o avere să avem o locuință în acest oraș. Mai nou, statul a liberalizat prețurile la energie. Scumpirile decise de firme au luat-o razna. Angajatorii vor să mențină salariile cât mai jos. Banii furați din buzunarele noastre se regăsesc în profitul companiilor, profit care acum este mai mare ca oricând! Bogăția lor este sărăcia noastră. Mai mult, statul român se împrumută ca să asigure profitul firmelor. Iar datoriile statului le plătim noi, cetățenii”, susțin organizatorii.


CITEȘTE ȘI:

Protest contra creșterii costului vieții, în fața Prefecturii Cluj. Organizatori: „TOTUL E PREA SCUMP! Utilități, alimente, locuințe”

Clujenii, chemați la protest joi în fața Prefecturii Cluj: „TOTUL e prea scump! Ni se spune să rezistăm la frig, la foame, la lipsa de locuințe”

Protest Greenpeace la petrecerea lui Elon Musk de la Castelul Bran: „Nu vampirii și Dracula ne taie pădurile, ci corupția”

Ultimele Stiri
abonare newsletter