Actualitate

Scafandrii Salvamont Cluj, instruiți la Beliș pentru intervențiile de mare dificultate

Cinci scafandrii clujeni din cadrul Serviciului Salvamont-Salvaspeo au participat la un stagiu de pregătire, în medii dificile de scufundare, la lacul Beliș.

Scafandrii Salvamont Cluj, instruiți la Beliș pentru intervențiile de mare dificultate / Foto: Consiliul Județean Cluj Scafandrii Salvamont Cluj, instruiți la Beliș pentru intervențiile de mare dificultate / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Cinci scafandri din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat, în perioada 11-15 septembrie 2022, la stagiul de perfecționare „Sidemount Open Water Diver", organizat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, la Beliș, în județul Cluj.

 


Cursul s-a adresat scafandrilor avansați, cu minimum 100 de scufundări și nivel minim rescue diver, din cadrul echipelor de scafandri ale serviciilor publice salvamont care trebuie să intervină în medii dificile de scufundare: adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului.

Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Acesta a contribuit esențial la creșterea capacității de intervenție a echipei de scafandri a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Pregătirea continuă a scafandrilor clujeni, în situaţii cât mai aproape de realitate şi sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița, pe parcursul întregului an, precum și în cadrul stagiilor de mai multe zile, organizate atât la nivel județean cât și la nivel național.

CITEȘTE ȘI:

Scafandrii clujeni au scos la suprafață mașina în care au murit doi bărbați la barajul Someșul Cald. VIDEO

12 sfaturi utile pentru prevenirea accidentelor pe munte, de la salvamontiștii clujeni! Ce să faci dacă te rătăcești

Ultimele Stiri
abonare newsletter