Social

Ucrainenii din Cluj, miting în Piața Unirii: „Rusia este un stat terorist” GALERIE FOTO

Ucrainenii stabiliți în Cluj s-au întâlnit marți, la un miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro/ Foto: monitorulcj.ro Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Astăzi, de la ora 18.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca a avut loc un eveniment în semn de solidaritate față de Ucraina.

 


Zeci de ucraineni stabiliți în Cluj și clujeni au protestat în centrul municipiului Cluj-Napoca împotriva războiului început în data de 24 februarie în Ucraina.

Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 


Zeci de ucraineni au venit cu steagurile țării lor și cu bannere în care condamnau Rusia ca stat terorist.

„Vrem pace”, „Vrem să mergem acasă”, „Ne dorim ca familia noastră să fie împreună, în pace”, sunt doar câteva dintre strigătele ucrainenilor.


Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro
Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro
Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro
Miting în Piața Unirii din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

Ucrainenii au mulțumit în cor de mai multe ori pentru ajutorul pe care îl primesc în aceste momente grele.

„De luni dimineață, poporul ucrainean trăiește sub un atac brutal escaladat, cu rachete plouând asupra orașului lor. În același timp, sute de mii de ruși încearcă să fugă din Rusia pentru a scăpa de ambițiile criminale ale lui Putin de a escalada războiul.


Depinde de noi toți să ne ridicăm și să ne arătăm solidaritatea. În Ucraina și în întreaga lume, în secolul 21, oamenii merită să trăiască eliberați de război”, a transmis unul dintre organizatori.

Kiev și alte 3 orașe importante din Ucraina, bombardate

Sirenele anunţând raiduri aeriene se auzeau din nou la Kiev luni după-amiază, după bombardamentul rusesc din cursul dimineţii, soldat cu cel puţin 11 morţi şi 64 de răniţi şi care a lăsat fără curent electric patru regiuni ale Ucrainei.

În raidul efectuat de armata rusă ca represalii după explozia survenită sâmbătă pe podul Kerci au fost lovite de asemenea ţinte din alte oraşe ucrainene, printre care Liov, Jitomir şi Harkov.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, în raidul de luni dimineaţă Rusia a lansat 83 de rachete şi 17 drone iraniene Shahed, iar 43 dintre aceste rachete au fost doborâte de antiaeriana ucraineană.

Locuitorii sunt încă îndemnați să rămâne în adăposturi.
 

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban critică din nou sancțiunile UE împotriva Rusiei: „Ar trebui impuse în mod inteligent”

Kiev și alte orașe din Ucraina, lovite de rachete. Populația, îndemnată să rămână la adăpost. FOTO/VIDEO

Masacrul din orașul Bucha, povestit de o tânără refugiată din Ucraina care a ajuns la Cluj-Napoca: „Omorau pe oricine încerca să plece”

Ultimele Stiri
abonare newsletter