Externe

11 morți și 64 de răniți, bilanțul provizoriu al bombardamentului de luni dimineață. Peste 80 de rachete au fost lansate

Sirenele anunţând raiduri aeriene se auzeau din nou la Kiev luni după-amiază, după bombardamentul rusesc din cursul dimineţii, soldat cu cel puţin 11 morţi şi 64 de răniţi şi care a lăsat fără curent electric patru regiuni ale Ucrainei.

Sirenele anunţând raiduri aeriene se auzeau din nou la Kiev luni după-amiază, după bombardamentul rusesc din cursul dimineţii, soldat cu cel puţin 11 morţi şi 64 de răniţi şi care a lăsat fără curent electric patru regiuni ale Ucrainei/ Foto: Zelenskiy / Official/Telegram Sirenele anunţând raiduri aeriene se auzeau din nou la Kiev luni după-amiază, după bombardamentul rusesc din cursul dimineţii, soldat cu cel puţin 11 morţi şi 64 de răniţi şi care a lăsat fără curent electric patru regiuni ale Ucrainei/ Foto: Zelenskiy / Official/Telegram

 

 


Primarul Kievului, Vitali Kliciko, declarase mai devreme, după oprirea sirenelor în urma încetării raidului rusesc, că ameninţarea unor atacuri asupra capitalei persistă.

 


În raidul efectuat de armata rusă ca represalii după explozia survenită sâmbătă pe podul Kerci au fost lovite de asemenea ţinte din alte oraşe ucrainene, printre care Liov, Jitomir şi Harkov.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, în raidul de luni dimineaţă Rusia a lansat 83 de rachete şi 17 drone iraniene Shahed, iar 43 dintre aceste rachete au fost doborâte de antiaeriana ucraineană.


Conform ultimului bilanţ al victimelor anunţat de autorităţile de la Kiev, cel puţin 11 persoane au fost ucise şi 64 rănite în urma acestui atac.

Într-un mesaj televizat, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni dimineaţă că a ordonat lovituri împotriva unor ţinte militare, de comunicaţii şi energetice ucrainene, el promiţând riposte „severe” în cazul unor noi atacuri ucrainene contra teritoriului rus, după explozia survenită sâmbătă pe podul care leagă Rusia de Crimeea.


În urma raidului rusesc asupra infrastructurilor ucrainene patru regiuni ucrainene nu mai au electricitate, respectiv Liov, Poltava, Sumî şi Ternopil, iar în alte părţi ale Ucrainei furnizarea curentului electric este perturbată parţial.

 

CITEȘTE ȘI:

Kiev și alte orașe din Ucraina, lovite de rachete. Populația, îndemnată să rămână la adăpost. FOTO/VIDEO

Noul comandant numit de Putin pe frontul din Ucraina: un veteran al războaielor din Siria și Cecenia, acuzat de corupție și brutalitate

O groapă comună și alte 200 de morminte, descoperite în orașul Liman din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter