Social

Ziua Mondială a bolii Alzheimer, marcată la Cluj. Jocuri de cunoaștere și socializare, audiții muzicale și sesiuni de informare

În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer. În centrele din județul Cluj vor fi organizate o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană în ceea ce privește această maladie neurodegenerativă.

În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer/ FOTO: depositphotos.com În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer/ FOTO: depositphotos.com

 

 


Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), organizează miercuri, 21 septembrie 2022, sub egida „Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și să promoveze serviciile sociale oferite în ceea ce privește problematica bolii Alzheimer.

 


„Consiliul Județean și DGASPC Cluj se implică în limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. Chiar la începutul lunii iunie am dat în folosință, în cadrul Centrului Comunitar Județean de pe strada Albert Einstein 14, prima cameră senzorială din județul Cluj dedicată exclusiv bolnavilor de Alzheimer", a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Desfășurată în cadrul campaniei „Amintește-ți de mine!”, acțiunea se derulează pe parcursul întregii zile, în cadrul mai multor centre care găzduiesc persoane suferinde de această maladie neurodegenerativă. Toate activitățile sunt coordonate de către specialiștii DGASPC din cadrul centrelor, asistenți medicali, kinetoterapeuți, psihologi, asistenți sociali și infirmieri.


Astfel, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Gherla și a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Cluj Napoca, vor fi prezentate materiale informative despre boala Alzheimer și vor fi realizate sesiuni de lucru desfășurate de către elevii școlii profesionale a Colegiului Reformat Cluj, urmate de audiții muzicale, jocuri de cunoaștere și de socializare.

De asemenea, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Nicolae” din Mociu organizează sesiuni de informare privind creșterea gradului de conștientizare a bolii Alzheimer și demență, urmate de exerciții de stimulare cognitivă cu beneficiarii.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ce sărbătorim pe 21 septembrie? Este ziua mondială pentru combaterea bolii Alzheimer

Cameră senzorială pentru pacienții cu Alzheimer, la Cluj: „Arată spectaculos și e dotată cu echipamente remarcabile” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter