Social

Locuințe pentru persoanele cu dizabilități, în satul Sălicea. Investiția se adresează unui număr maxim de 40 de persoane

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj vrea să construiască patru clădiri destinate persoanelor cu dizabilități, în satul Sălicea, comuna Ciurila.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj vrea să construiască „patru locuințe protejate”, destinate persoanelor cu dizabilități, în satul Sălicea, comuna Ciurila/ Foto: Facebook - Consiliul Judetean Cluj

 

 


Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), condusă de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a avizat favorabil joi 15 septembrie, proiectul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj de construire pe o parcelă de 1 ha din satul Sălicea, comuna Ciurila, a patru locuințe protejate destinate persoanelor cu dizabilități. 

 


Investiția se adresează unui număr maxim de 40 de persoane adulte cu dizabilități, instituționalizate în cadrul DGASPC Cluj și își propune îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență a acestora, prin crearea unor condiții de viață și de recuperare corespunzătoare, adecvate și adaptate necesităților lor specifice, respectiv prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viața independentă și integrare în comunitățile apropiate de mediul familial.

În total, vor fi construite, la standarde specifice de calitate pentru locuințele protejate, patru asemenea facilități. Ele vor fi dotate în conformitate cu nevoile beneficiarilor, respectiv mobilier specific, grupuri sanitare, aparatură electronică și electrocasnică, accese pentru persoane cu dizabilități, etc.


Reamintim că Primăria Cluj-Napoca va amenaja un centru de bătrâni pe Calea Baciului, pe locul fostei școli care a fost lăsată în paragină. Consilierii locali au aprobat în data de 8 septembrie indicatorii tehnico-economici aferenți investiției.

Valoarea totală a acestei investiții este de peste 8 milioane de euro.


 

CITEȘTE ȘI:

Cămin de bătrâni „la prețuri decente”, construit de Primărie pe Calea Baciului. Investiție de peste 8 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter