Social

Clujeanul Vlad Pop a alergat 40 km în 5 ore pentru educația copiilor cu cancer din România. FOTO

Ultramaratonistul clujean Vlad Pop a alergat 40 de kilometri, în numai 5 ore, pentru a strânge bani pentru copiii diagnosticați cu cancer din România

Vlad Pop, după ce a terminat cursa Ciucaș X3 / Foto: Facebook - Vlad Pop Vlad Pop, după ce a terminat cursa Ciucaș X3 / Foto: Facebook - Vlad Pop

 

 


Vlad Pop a participat în acest weekend la cursa montană Ciucaș X3, traseul The Ringe 38.8 km, în satul Cheia, județul Prahova.

 


Acolo, clujeanul a alergat 40 de kilometri în 5 ore pentru a strânge bani pentru o cauză nobilă: educația a sute de copii diagnosticați cu cancer din România, care se întorc la școală după tratamente chinuitoare și care sunt susținuți constant de Asociația Magic.

Vlad și-a anunțat victoria pe contul de Facebook, unde i-a îndemnat pe oameni și să doneze pentru bursele educaționale pe care acești copii urmează să le primească.


Cu o zi în urmă, Vlad Pop a spus că „nu are stare” după ce a urcat cel mai înalt munte al Africii, Kilimanjaro, așa că participă și la această cursă: „Energize pura la Ciucas X3. Dupa Kilimanjaro n-am stare si alergam 38 km pentru educatia copiilor cu cancer de la Asociația Magic. Magia este in fapte! Trimite SMS la 8844 cu textul BURSA, 2 euro.”

Vlad Pop a urcat Kilimanjaro

Vlad Pop a urcat cel mai înalt munte al Africii, la finalul lunii august, pentru a susține educația a 200 de copii cu cancer și a terminat traseul cu 2 zile mai devreme decât era în plan.


Asociația Magic, care îi susține pe acești copii cu burse educaționale an de an, a anunțat pe 31 august 2022 că Vlad Pop a amplasat steagul MagiCAMP pe vârful Uhuru al muntelui Kilimanjaro după doar 3 zile și 6 ore.

Bursele MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar, inclusiv pe perioada vacanțelor) susțin continuarea educației copiilor cu diagnostice grave, după revenirea de la tratamentele chinuitoare - pentru a-și putea atinge potențialul și urma visurile, fără să le stea în cale și dificultățile financiare aferente bolii.


Poți să îi susții și tu pe acești copii cu suma de 2 euro dacă trimiți un mesaj cu textul „BURSA” la numărul 8844.

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pop va alerga pe Dealul Răscoalei de la Bobâlna pentru 200 de copii cu cancer: „Îi ajutăm să meargă înapoi la școală după chimioterapie”

Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru 200 de copii cu cancer: „Cel mai simpatic om din lume”

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter