Social

Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru 200 de copii cu cancer: „Cel mai simpatic om din lume”

Clujeanul Vlad Pop a terminat pe locul 2 maratonul 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume, la -50 de grade Celsius. Sportivul a trecut linia de sosire după 5 zile de la începerea cursei.

Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru 200 de copii cu cancer: „Cel mai simpatic om din lume”/Sursa foto: 6633 Arctic Ultra-Facebook Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru 200 de copii cu cancer: „Cel mai simpatic om din lume”/Sursa foto: 6633 Arctic Ultra-Facebook

 

 


6633 Arctic Ultra este unul dintre cele mai reci și mai lungi ultramaratoane de pe pământ. Cursa își ia numele de la latitudinea cercului polar polar, 66 de grade 33 de minute nord. 

La startul cursei, cei 10 participanți care erau din toate colțurile lumii și întreaga echipă Arctic Ultra 6633 au păstrat 30 de secunde de tăcere pentru Ucraina.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Aceasta este a treia participare pentru sportivul clujean la cel mai dur ultramaraton din lume. În 2019, el a câștigat cursa scurtă de 193 de kilometri a ultramaratonului.

Pe 26 februarie 2022 Vlad a luat startul la cursa de 420 km, cu 3657.6 m diferență de nivel, din Dawson City având itinerariul Dempster Start - Tombstone Camp Ground - Engineer Creek - Eagle Plains - Cercul Arctic. El a concurat pentru  educația a 200 de copii cu cancer de la Asociația Magic. Sportivul clujean a trecut linia de sosire după 5 zile și 3 ore de la începerea cursei.


„Frumosul bărbat Vlad ajunge pe locul al doilea la Cercul Arctic...Cel mai simpatic om din lume a trecut linia de sosire la Cercul Artic și, prin urmare, a finalizat Ediția Yukon a lui 6633 Arctic Ultra. În acest proces, Vlad a strâns 500.000 dolari canadieni pentru copiii bolnavi de cancer din țara sa natală, România. În ultimele 5+ zile, Vlad a afișat fiecare emoție cunoscută omului, împărtășindu-și entuziasmul cu toți cei pe care i-a întâlnit, în timp ce sapă foarte adânc în ocaziile în care Arcticul și-a dezvăluit dinții prin frig, vânturi și dealuri nebunești.

Suntem foarte mândri de realizarea acestui om și a fost o onoare pentru echipaj și colegii sportivi să împartă o băutură de sărbătoare pe linia de sosire”, au transmis cei de la 6633 Arctic Ultra pe Facebook.


„După 5 zile 3 ore, 44 minute și 252.2 de mile prin pustiul de gheață de la Cercul Arctic, la ora locală 3:44 pm, Vladul nostru a trecut al doilea linia de finish a ultramaratonului 6633 Arctic Ultra! Te iubim, Vlad! 

Știi, și ultimul de ajungeai, tu oricum ești campion magic de nedetronat – în inimile noastre și ale copiilor pentru care alergi neobosit”, a transmis Asociația Magic.

Vlad a alergat pentru educația a 200 de copii bolnavi de cancer de la Asociația Magic și și-a propus să strângă 1 milion 200 de mii de lei pentru a-i ajuta pe copii cu o bursă lunară de 6.000 de lei.

Documentarul „Everestless”

Regizorul Sorin Florea și fotograful Adi Bulboacă l-au însoțit pe Vlad pe tot parcursul maratonului pentru a realiza primul documentar românesc la Cercul Polar, un film documentar despre puterea de a rezista propriei minți atunci când realitatea se deformează și te aventurezi în infernul alb.

Cei doi au fost alături de Vlad pe tot parcursul cursei în care au surprins toate emoțiile, frumusețea și primejdiile Ținutului Nordic.

Cum poți să ajuți și tu?

„Sperăm că exemplul lui Vlad să fie o scânteie pentru cei care cred că educația copiilor este obiectivul fundamental pentru un viitor mai bun”, transmite Asociația Magic.

Poți și tu ajuta în următoarele moduri:

 -redirecționând 3,5% până pe 25 mai AICI

 -poți trimite BURSA prin sms la numărul 8844, 2 euro

 -poți dona orice sumă online pe Galantom

 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

Un clujean aleargă la cel mai dur ultramaraton din lume, la -50 de grade, pentru 200 de copii cu cancer: „Sunt copii care nu încetează să lupte” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter