Social

450 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca. Boc: „Nimeni nu e abandonat”

Primăria Cluj-Napoca a oferit ghiozdane și rechizite unui număr de 450 de copii din familii defavorizate, cu ocazia începerii noului an școlar.

Ghiozdane și rechizite pentru 450 de copii din familii defavorizate, de la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Emil Boc Ghiozdane și rechizite pentru 450 de copii din familii defavorizate, de la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Cu ocazia începerii noului an școlar, municipalitatea clujeană oferă ghiozdane și rechizite elevilor aflați în evidențele DASM - Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca continuă această politică publică, implementată încă din anul 2005, anunță primarul. 45.000 lei au fost alocați în 2022 în acest sens, pentru un număr de 450 de copii proveniți din familii cu venituri foarte reduse.


„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat: Ghiozdane și rechizite pentru 450 copii proveniți din familii cu condiții sociale. Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume pentru că nu există niciodată riscul falimentului. Este șansa de a ieși din sărăcie, de a avea o viață mai bună și prosperă. Proiectul contribuie la incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua abandonul școlar în rândul elevilor proveniți din familii care nu pot asigura condițiile optime pentru educația acestora”, a declarat Emil Boc, într-o postare pe pagina de Facebook.

Acest program face parte dintr-o serie de politici publice sociale desfășurate anual la nivelul municipiului. Printre alte politici publice dedicate comunității clujene se enumeră:


  •  Programul „Școală după școală”
  •  Programul „O masă caldă în școli”
  •  Programul social „Alimente”
  •  Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice”
  •  Programul prin care se acordă ajutor la plata chiriei

CITEȘTE ȘI:

Rechizitele, uniformele și ghiozdanele, la control

Voluntarii CERT, fapte bune în Apuseni! 74 de copii au primit ghiozdane cu rechizite pentru începerea școlii

abonare newsletter