Sănătate

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în septembrie. Studiile clinice, în curs de desfăşurare

Vaccinurile care vizează în mod special varianta extrem de contagioasă Omicron de coronavirus ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în septembrie / Foto: pixabay.com

 

 


Vaccinurile care vizează  varianta extrem de contagioasă Omicron ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat joi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează dpa.

 


Vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna şi cea germană BioNTech au cele mai mari şase de a fi aprobate, a declarat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, într-o conferinţă de presă la Amsterdam.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Studiile clinice necesare sunt în curs de desfăşurare, a spus el, adăugând că Agenţia Europeană a Medicamentului analizează, de asemenea, progresele înregistrate de alţi producători de vaccinuri.


Marco Cavaleri a făcut apel la persoanele care nu s-au imunizat să se protejeze împotriva COVID-19 prin vaccinare înainte de sezonul rece.

„Prioritatea principală trebuie să fie reducerea decalajului de vaccinare”, a mai spus el.


Doar 50% dintre europeni au primit schema de bază de vaccinare şi o doză booster de vaccin anti-COVID-19 până în prezent, a mai spus oficialul european, în timp ce 15% dintre cetăţenii din UE cu vârsta peste 18 ani încă nu au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

Două noi subvariante de Omicron, la originea noului val al pandemie de COVID-19, în Africa de Sud

16 români, vaccinați cu a patra doză anti-COVID! Cine și de ce poate cere cea de-a patra doză de vaccin?

Ultimele Stiri
abonare newsletter