Sănătate

Cum ne putem proteja de hepatita severă? Copiii sunt cei mai expuși la îmbolnăvire

Cum ne putem proteja de hepatita severă?  Ștefan Dăscălul, cercetător român specializat în imunologie la Oxford, explică cum ne putem apăra.

Cum ne putem proteja de hepatita severă. Copiii sunt cei mai expuși la îmbolnăvire Cum ne putem proteja de hepatita severă. Copiii sunt cei mai expuși la îmbolnăvire


O hepatită severă a început să facă victime în rândul copiilor la nivel european. Într-un interviu acordat pentru Gândul.ro, Ștefan Dascălul a explicat cât de importantă este igena în prevenirea hepatitei și la ce trebuie să fie atenți părinții în această perioadă.
 

 

„Spălatul pe mâini este aici extrem de important. Copiii, cunoaștem sunt predispuși să facă afecțiuni gastrointestinale, multe dinte ele virale, în sensul că sunt mai predispuși să pună mâna murdară la gură. Și presupunând că aceste cazuri de hepatită sunt  cauzate de un virus gastrointestinal sau, cum este speculat acum, un adenovirus, măsura de igienă sporită, spălat pe mâini este cea mai bună măsură de prevenție.”, a declarat specialistul în imunologie pentru Gândul.ro.


Dascălul a vorbit și despre primele simptome care apar în cazul copiilor cu astfel de probleme de sănătate.

„În caz că părinții observă o stare de greață anormală, o îngălbenire a albului ochilor sau dureri abdominale, în primul rând trebuie să contacteze medicul de familie și pe baza recomandărilor acestuia și să meargă la spital sau să obțină tratamentul necesar.”, a adăugat Ștefan Dascălul.


În ultimele zile au fost depistate peste 160 de cazuri de cazuri de hepatită acută în rândul minorilor. Până acum, un copil a murit, iar alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic.

CITEȘTE ȘI:

Încă două cazuri suspecte de hepatită acută la copii în România: „Copiii au 8 luni, respectiv 10 ani”

Hepatita cu origine necunoscută la copii, extrem de periculoasă! Care sunt semnele care trebuie să ne îngrijoreze

Ultimele Stiri
abonare newsletter